söndag 28 augusti 2011

Lycka till Camilla!Talade tidigare idag med en stolt far till Camilla. Just nu planerar hon för att genomföra en konsert i Roslagsskolans aula. Önskar henne all lycka och framgång. Måtte hon förstå att ta tillvara de möjligheter som internet erbjuder och inte fastna i klorna på ett skivbolag, som tänker mera på sig själva än henne och hennes publik.

Jag har påbörjat läsningen av Chris Andersns "Free Radikalt pris - en ny ekonomisk modell" som visar att det är möjligt att tjäna pengar på allt som är gratis. I boken presenterar han en rad lösningar och idéer kring hur en digitaliserad gratisvärld kan komma att se ut och fungera ekonomiskt i framtiden. I sanning en mycket läsvärd bok för alla som vill förstå istället för att sprida vantolkningar om utvecklingen.

Varför händer då inte mera som visar tilltro till framtiden och dess möjligheter med hjälp av informations- och kommunikationstekniken samt det världsomspännande nätet? Ja, Stefan Stenudd skriver det som många av oss tänker: - Etablerade media lever i symbios med mammutarna inom upphovsrättsindustrin.

Kan bara innerligt hoppas att Camilla hänger med i utvecklingen, vågar tro på sig själv och inte räds satsa på ett eget skivbolag med försäljning på nätet.
Intressant.

Inga kommentarer: