tisdag 4 november 2008

Sanningskommission om FRA ... och IPRED1?

Centern vill granska FRA:s historia läser jag i min morgontidning SvD. Det var på tiden att de visar att de menade allvar med detta sitt förhållningssätt, men sedan är frågan: - Spelar det någon roll!? Försvarsminister Sten Tolgfors (m) är inte intresserad. Han menar att det redan är avgjort vad som ska göras, när det gäller FRA. Men, om det är riktigt sant vet vi inte. Politruck, som lyssnat på SR:s Ekot, misstänker fulspel i skuggan av USA-valet samt en strategi som går ut på att vi i bloggosfären, vilka engagerat oss i kampen mot denna styggelse, nu ska börja kräva att tilläggen ska genomföras. Men då glömmer strategerna att vi länge ansett att FRA-lagen ska rivas upp och göras om. I ljuset av den förhalning som pågår, kan man se på Centerns nyvaknade intresse för tidigare krav med olika ögon.

Och, det finns fler frågor av vikt för den personliga integriteten på regeringens bord just nu; direktivet IPRED1, gemenligen kallat piratjägarlagen eller privatpolislagen (beroende på vilken hållning man intagit) och bevakningen av tilläggen i Telekompaketet i Bryssel. Antar att det finns fler än jag, som ser att IPRED1 är en gren på samma träd – okunnigheten om internet - här kombinerat med ovana vid marknadsekonomin bland kulturarbetare. När jag upptäckte den lobbyverksamhet, som pågår - vilket jag bloggade om i går i Norrtelje Tidning – gjorde jag också ett inlägg på Newsmill, men vet i skrivande stund inte om detta kommer att publiceras. Men, det spelar mindre roll – jag känner i vilket fall som helst att jag använt mig av ordens makt så långt som jag förmår. Josef säger... att det även finns andra för internetanvändare viktiga frågor. Intressant.

Flera som bloggar om FRA är Jinge, Satmaran, Mitt-i-steget, Anders Widén, Opassande och Mark Klamberg. Ser också att Opassande noterat att organisationen Våra Gårdar också ingår i filmlobbyn till stöd för IPRED1 eller piratjägarlagen/privatpolislagen. Våra Gårdar är för nykterhetsrörelsen vad Folkets Hus och Parker är för arbetarrörelsen. Filmlobbyns fotfolk anfaller på bred front, men bär sorgligt nog inte sanningens banér i den här striden! Se biofakta hos Daniel Åberg.

12 kommentarer:

Anonym sa...

I en demokrati är det medborgarens skyldighet att kontrolelra sin regering och inte tvärtom.

Här fanns en som äntligen hajjat till.

http://projektpariktigt.blogspot.com/2008/11/rikslarm-fulspel-vi-mste-vervaka-vra.html

Glöm inte andas från hjärtat

Lars-Erick Forsgren sa...

Självfallet måste vi kräva att tilläggen ska utredas o implementeras efter alla konstens regler innan FRA-lagen 18 juni får träda i kraft.

Det är demokratisk anständighet.

Att vi sedan kräver att den ska rivas upp, det bör framgå sedan tilläggen manglats.

Annars få vi ta de i samband med att vi jobbar fram Camillas integritetsbalk.

Så kan ni läsa: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/11/mste-vi-frbli-skdare-i-demokratipjsen.html

Anonym sa...

Det är upprörande hur Regeringen anser att de kan fullkomligt skita i de överenskommelser och löften som utställts.

Har vi alltså nu i praktiken en diktatur?

De kritiker i Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet som valt att godta en uppgörelse får fingret! Även alla andra kritiker och motståndare i Sverige får ett finger!

Vill regeringen nu med Tolgfors säga till hela folket:
"UP YOURS" ?

Det måste kännas bittert för de i riksdagen som var kritiska till FRA-lagen.

OK, de vill dansa?

Då återstår, efter protester som uppenbarligen kommer att totalt ignoreras, som ett nästa steg civil olydnad.

- Man grisar ned internet med slumppaket till olika IP-nummer. Detta kommer att göra FRA:s sociogram helt överbelastade. Att hämta hem en web-sida i minuten eller kanske ännu långsammare från slumpmässig webserver borde störa lite.
- Riktig slow-spam. Man skickar helt enkelt i riktigt långsam takt (en eller ett par mail i veckan) email till alla möjliga mottagare. Mottagare i arabstater, i Ryssland, Kina osv. På detta sätt får framtagna sociogram så mycket "brus" så det blir rena sörjan.
- Vi får börja skicka fotografier som fått en injektion med steganografi. FRA kan aldrig veta om det är skarpt och vi behöver bara injicera en liten slumpfil.
- Vi börjar kryptera allt som vi skickar. Vare sig det är viktigt eller bara vanlig struntmail
- Vi installerar TOR allihop. På så sätt kan FRA inte veta vem som skickat vad. De kan inte veta om mottagaren befinner sig i Sverige eller utlandet. En finess är att fildelning blir anonym.

Vi behöver alltså program för att åstadkomma ovanstående! Dessa ska vara lätta att använda för ALLA i hela Sverige

Anonym sa...

Folkpartiet har bytt fokus, Birgitta Ohlsson skriver på FP´s hemsida:

Tillbaka till våra strumpbyxor.

Varför behöver dessa kvinnor strumpbyxor av oss?

Jo, de klipper av överdelen av byxan och använder den som trosa för att kunna hålla sin binda på plats och själva benen väver de mattor av som de sedan säljer på marknaden.

Jag kan lugna frihandelsvännen att vi inte stör någon lokal marknad, då dessa produkter inte säljs lokalt. Tvärtom främjar vi en ny marknad genom att flickorna blir småföretagare och får chansen att tjäna sina första egna pengar.

Tänk att feministisk solidaritet kan vara så enkel.

Skicka dina strumpbyxor till: Liberala kvinnor, Riksdagen, Mynttorget 2, 100 12 Stockholm. Eller lämna in dessa på folkpartiexpeditionen på din ort.

Birgitta Ohlsson (fp)

Ordförande Liberala Kvinnor och riksdagsledamot"

Som sagt , skit i FRA, gå nu mot nya FI-strider.

Gun Svensson sa...

Anonym: Det ena goda behöver inte förta värdet av det andra goda ;-) Smart idé för en återanvändning de förstår alla kvinnor, men vad vet män om sådant :-D.

Mike, Lars-Erick och Hans J: Jag är inte alls intresserad av att jobba för dessa tillägg - det är riksdagsledamöternas egen business; de valde att vika sig till förmån för detta och måste väl bry sig om ifall de blir snuvade på konfekten. Jag kräver idag som tidigare - Riv upp och gör om!!!

Anonym sa...

Instämmer i att det besta, är att först riva upp och sedan göra om.

Problemet är att Regeringen, vill inget dera. Så hur reagerar riksdagsledamöterna?
Framförallt de vilka var kritiska, till FRA och lagen.

Gun Svensson sa...

Jaa du Jens, vore jag i deras kläder skulle jag ställa till med ett djävla liv!!! Allt på ett kort.

Anonym sa...

Folkpartiet tappar fokus, bara att söka på ordet integritet i deras partiprogram så framstår problemet med FRA i all sin storhet.

Om då Birgitta O nu väljer att samla in strumpbyxor tycker jag hon missar fokus.
Hoppas hon snart uttalar sig om nya läget för FRA-lagen, nu tydligen utan de utlovade 15 tilläggen.

Om Farmor Gun tvivlar på min förmåga att samla beg kläder samtidigt som att skydda integriteten i Sverige kan jag försäkra att jag nog klarar detta, men nog skulle det vara stiligt om politiker fokuserade på svenska problem först.
Varför vill hon inte samla in herrkalsonger, verkar ju vara samma sak som sönderklippta strumpbyxor, eller.
Ligger Tiina bakom?

/F D Folkpartist i Johanneshov , Bo Bengtsson

Gun Svensson sa...

Men hallå, Bo Bengtsson - herrkalsonger har inga ben, som kan klippas av och bli material till vävda mattor ;-) Min bild av Birgitta är att hon tänker själv och inte står under inflytande av Tiina eller någon annan. Att hon sedan inte pallade trycket i den miljö som vi sett speglat i SVT och i Fokus-reportage, det kan man förstå även man tycker att det är sorgligt att partipiskor viner och tvångsutkvittning används av alliansens ledare.

Anonym sa...

Skriver Birgitta O:
"Jo, de klipper av överdelen av byxan och använder den som trosa för att kunna hålla sin binda på plats."

ALLTSÅ borde en vanlig kalsong modell herr duga lika bra, eller

Varför inte koncentrera oss på att frita Dawid Isaak,
eller annat lämpligt
Bo Bengtsson /Johanneshov

Gun Svensson sa...

Bo - du tappar bort de avklippta benen som blir material till mattor ;-).
Sedan har du naturligtvis rätt i att vi inte får glömma Free Dawitt Isaak och en rad andra engagemang,

Anonym sa...

@Farmorgun:

Frågan är om de i realiteten, kommer att göra det. Har inte sett eller hört, några sådana reaktioner under dagen. Förutom förslaget från centern.