torsdag 11 februari 2010

Folket behöver lära av historien.

Åter efter umgänge med nära och kära, har det tagit tid att beta av majlboxen samt kolla av FB. Twitter ser jag mera, som något man måste delta i under realtid, varför det stannat vid en och annan hastig titt. Rätt bra att få träna på överlevnad utan dagligt twitter. Däremot har jag som vanligt ägnat mig åt att läsa dagstidningarna, även gårdagens.


Valrörelsens svåraste fråga kan mycket väl vara vad som är värst: ett samhälle där dialogen är övervakad eller ett samhälle där medborgarna har förlorat tron på den.” Så avslutar Anders Mildner inlägget i sin kolumn i gårdagens SvD, där han tolkar det som nu utspelar sig inför våra ögon mot bakgrund av det som hänt för fyrtio år sedan och ser ut att upprepa sig, eftersom makthavarna inte förstår att lära av historien. Det tål att tänkas på. I det ljuset tycker jag att Piratpartiets existens är förklarlig – mot alla odds finns här en växande skara människor, som fortfarande sätter sin lit till demokratins redskap. Maktens arrogans kan bara motverkas genom att folket går samman och i valet 2010 byter ut de makthavare, som tror att de kan gå på i ullstrumporna, som hittills. Det är så det är tänkt att demokratin ska fungera. Det är inte bara makten som kan lära av historien. Folket bör göra detta i minst lika hög grad. Det är alltid för tidigt att ge upp. Genom att tro på oss själva och vår egen förmåga, kan vi visa var makten har sin tyngdpunkt i en demokrati.


Med de redskap vi har till vårt förfogande kan vi granska makten – här visar MiNiMaliteter exempel på hur han och andra söker klarhet när det gäller de röd-grönas förhållningssätt till Datalagringsdirektivets implementering i svensk lag. Christian Engström är också intresserad av att få klarhet i saken. Rick Falkvinge berättar om vad som är på G i Bryssel när det gäller att folkets banktransaktioner. Anna Troberg synar andra krafter som verkar i nya förklädnader medan Scaber Nestor bestämt sig för att inte mata det trollet i framtiden. Ett annat verkningsfullt vapen i kampen mot den absurda situation som råder, är förmågan att skruva till en redan skruvad situation, vilket Badlands Hyena utvecklat till en skön konst.


Avslutar med Nicklas Lundblads blogginlägg Om ”Public Service”-mediernas framtid och känner spontant att slutklämmen innehåller en uppgift som jag gärna ser att Piratpartiet tar sig an.

Intressant.


5 kommentarer:

Martin Gustavsson sa...

"Maktens arrogans kan bara motverkas genom att folket går samman och i valet 2010 byter ut de makthavare, som tror att de kan gå på i ullstrumporna, som hittills."

- Piratpartiet vill inte gaa samman foer valsamarbete 2010. Gudrun har sag sig vara positiv till detta i en mailkonversation med www.aktivdemokrati.se, men icke sa Ricke

Piratpartiets ledning vaegrar att gaa samman foer att garantera mandat 2010.

MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

Gun Svensson sa...

Jag gillar partiledningens ställningstagande. Om inte Piratpartiet själv tror på sin förmåga att ta sig in i riksdagen på egna meriter, vem eller vilka ska då våga sätta sin lit till Piratpartiet?

Martin Gustavsson sa...

Jag upplever att du aer smartare aen genomsnittet daerfoer tror jag att du vaelkommnar dessa fakta.

Det daer sista aer ett argument uppfunnet av bankmaffian sjaelva, foermedlat genom ledarskapet i de stora partierna, vidare in i media och inplanterat i vaart medvetande och som den f.d. moderate agenten Falkvinge sannolikt planterat in i Piratpartiet foer att garantera oeka chanserna foer ett misslyckande, tror jag.

Av samma anledning, naemligen viljan till misslyckande, kommenterar flera medlemmar ur Piratpartiet fraagor paa ett saett som aer direkt till Piratpartiets nackdel att beroera.

Syftet aer givetvis att kontrollera oss och maximera utnyttjandet av oss som "slavar"(med frihet att slava var vi vill) som tror att vi har "demokrati"(utan folkstyre) och "frihet"(utan att ett fritt sinne).

Bra laenkar och info om detta:
http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/02/11/pedofilpartiet-vs-piratpartiet/

Naer Centerpartiet och Kd valsamverkade genom "Centern" fungerade det utmaerkt....utan att ge sig sjaelva pedofilstaempel, tro det eller ej. ;-)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Centern_%28valsamverkan%29

Tack vare Piratpartiets "meriter" kommer jag ej roesta paa Piratpartiet aeven om jag anammat det som har med upphovsraett och frihet fraan oevervakning genom www.aktivdemokrati.se

Enda raeddningen foer Piratpartiet,som jag ser det, aer att skapa Pedofilpartiet: http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/02/11/pedofilpartiet-vs-piratpartiet/

Gun Svensson sa...

@MrPerfect72: Var och en blir salig på sin tro.

Martin Gustavsson sa...

Jo. Tro aer som ett opium. vi faar vael se vem som hade raett efter valet. ;-)