lördag 24 april 2010

Kan vi ta fri information för given?

En av mina vänner på Facebook Jakob Dexe uppmärksammar värdet av fri information i ett mycket läsvärt blogginlägg. Ser också att Leo Erlandsson twittrar om att vi ska hjälpa Cecilia Malmström inse hur hon kan hålla nätet rent. Den länk han delar med sig av går till en webbsida Cleanternet.org Innehållet bör ses av alla renlighetsivrare, inte bara Cecilia Malmström. Ett annat reningsbad pågår när det gäller diskussionen om presstödet och här nöjer jag mig med att låta William von Pamp hos Badlands Hyena reda ut begreppen.


Avslutar med Emil Isberg som påminner om att Piratpartiets årsmöte pågår och att det är viktigt att alla medlemmar surfar in och tycker till i olika sakfrågor. Jag har hängt med så här långt och tycker att det är intressant.

3 kommentarer:

Lars Holmgren sa...

Jag är tyvärr ganska säker att Cecilia Malmström inte fattar ironin utan kommer att ta videon som ett stöd för att censurera Internet http://cleanternet.org/

Gun Svensson sa...

@Lars Holmgren: Jag är rädd för att du nog har rätt - och hon är nog inte ensam om den saken. Det är mycket snack om barnporr och pedofiler i SVT:s nyheter just nu.

Nemokrati sa...

När ska dom ta beslut i JURI om Gallorapporten. Ska vi inte aktivera oss på det? Eller har EP redan bestämt att anta den - enligt Quadraturedunet så öppnar det ju upp för blockering av allt möjligt - istället för att man helt enkelt stänger av sidor med olagligt innehåll efter rättslig prövning föregången av polisanmälan om brott?
http://www.laquadrature.net/files/LaQuadratureduNet-20100419_Gallo_report_policy_brief.pdf

Eller har ni redan aktiverat er där.

Se gärna Cecilia Wikströms blogg http://ceciliawikstrom.blogspot.com/2010/03/rattsliga-utskottet-juy.html