söndag 11 april 2010

Temperaturen stiger inför höstens val.Den 8 maj är jag inbjuden till Sollentuna, för att medverka vid ett arrangemang där Sollentunapartiet och Piratpartiet jobbar sida vid sida för att erbjuda Sollentunas invånare information inför höstens val. Det sker i anslutning till ett fullmatat program med och för familjer, ungdomar och äldre. Jag har ännu inte riktigt vant mig vid att ses som Sveriges bäste bloggare i kategorin Politik och samhälle, men inser att jag har en fördel av det när jag ska ut och träffa väljare runt om i länet och landet eftersom jag har ambitionen att vara en av Piratpartiets riksdagsledamöter under nästa mandatperiod. Som tredje namn på listan i Stockholms län och femte namn på listorna runt om i Sverige känner jag att Piratpartiets medlemmar visat mig ett mycket stort förtroende. Ett förtroende som jag känner kommer att bära mig och alla de andra på Piratpartiets riksdagslista hela vägen in i Sveriges Riksdag.

Det låter kaxigt, men efter partiets kick-off den här helgen ute på Syninge kursgård, där vi varit tillsammans a f k (away from keyboard) för att förbereda oss inför det som ligger framför oss, känner jag verkligen tillförsikt. Med väljarnas stöd i ryggen ska vi ta oss in i Sveriges Riksdag för att göra skillnad. Vi vet att Piratpartiet är en ökande del av en global renässans för humanistiska värderingar.

Vi bygger kunskapssamhället - det är vårt motto med fokus på Integritet, Kultur och Kunskap. Vi har en vision om ett samhälle där människors personliga integritet respekteras och där vi fritt får berika våra liv med kultur och kunskap. Ett samhälle där vi tar vara på den nya teknikens möjligheter. Ett kunskapssamhälle byggt på mångfald och framtidstro. Det ska verkligen bli intressant att gå ut och möta väljarna på gator och torg, men också vid många olika aktiviteter där demokrati och mänskliga rättigheter är mer än vackra ord i högtidliga sammanhang.

Måste sedan gå en sväng för att se vad som annars intresserar mina vänner landet runt: Opassande, som funderar kring detta med drev; Mary XJ (M) om verklig och förmodad fara på sin lokala blogg Österåkerskaramellen; Johan Westerholm (S) om bl a arbetsmiljöns betydelse; Kent Persson (M) om bl a politisk integritet; Lars-Erick (en liberal rebell), som håller sig ajour med hur många som skrivit under väljarkontraktet Nej till datalagring; Scaber Nestor om att hänga ut misstänkta i media; Mymlan om twittertips; och Mark Klamberg initierat om läget i Landskrona. Nu bums i säng - i morgon tänker jag åka till Södertälje för att vara med om invigningen av FN:s unika fotoutställning, som mellanlandar i Södertälje innan den går vidare till världsutställningen i Shanghai.

Intressant.

3 kommentarer:

Olof Bjarnason sa...

Kram farmorgun! Nu bygger vi ;)

Gun Svensson sa...

@OlofB: Massor av kramar själv!!! Är i Södertälje och ska strax vara med om invigningen av FN:s fotoutställning som sedan ska iväg till världsutställningen i Shanghai. Ett fantastiskt initiativ av Södertälje kommun!

Anonym sa...

Underbart! Det kommer att bli jättekul! Jag kommer inte att kunna vara med just den dagen, eftersom jag håller ett bröllop då, men ha det riktigt roligt!