lördag 13 december 2008

Datalagring – vad finns kvar att säga?

När alla argument om kränkningen av svenska folkets integritet slagit slint, då får vi veta att vi ska betala både som kunder hos nätoperatörer och skattebetalare – i runda slängar 1 miljard, enligt uppgifter till SvDs reportrar!!! Vi får själva betala för kränkningen konstaterar Maria Abrahamsson på Ledarbloggen. Något som i vart fall 94 procent av SvD:s 3 600 röstande läsare sagt nej till idag. Göran Eriksson bidrar med upplysningen att Ask inför Bodströmsamhället, trots att moderaterna tidigare i opposition varit starkt kritiska när Thomas Bodström agerade för att datalagringen skulle införlivas i svensk lag med hjälp av ett EU-direktiv. Under detta tvång, som genomförts genom operation övertalning på högsta EU-nivå av den förre justitieministern Thomas Bodström, vill dock moderaterna gå längre än nödvändigt – lagring ett år istället för miniminivån på 6 månader. Eftersom de etablerade politiska partierna bestämt sig för att strunta i de vakna väljarnas synpunkter, när det gäller övervakning av alla våra förehavanden på nätet, återstår endast att vända dem ryggen eller rösta med fötterna, som det heter. Vid EU- valet nästa år har vi möjlighet att visa vad vi tycker. Intressant.


Före beslutet om FRA var Piratpartiet något helt otänkbart för min del, men efter FRA, IPRED1 och datalagring verkar detta parti vara det enda som utan av sväva på målet värnar våra mänskliga rättigheter även när vi använder internet.


8 kommentarer:

Anonym sa...

För att smått pigga upp alla läsare, debattörer och bloggare i dessa dystra tider så tipsar jag härmed om denna upplyftande och positiva video, "You're Great!" som gör en glad och positiv:

http://blip.tv/file/1571900

"You're great! in this video, I start you off to recognizing, realizing and remembering that you're great and show you how to look for the proof. When you do you'll find it."

Och, glöm inte, att framtiden är vad vi gör den till. :-)

Anonym sa...

Alla svenska EU-Parlamentsledamöter röstade mot Datalagringsdirektivet i EU utom sossarna.

hittade infon i ett 3 år gammalt blogginlägg hos Oscar Swartz:
http://swartz.typepad.com/texplorer/2005/12/svenska_euparla.html

xor sa...

Det finns ingenting att säga om datalagring. Det är helt uppenbart FEL att föreslå det. Punkt slut.

Gå och demonstrera mot det! Länk nedan:

http://frapedia.se/wiki/Demonstrationen_i_G%C3%B6teborg_den_10_januari_2009

Anonym sa...

helt ärligt, piratpartiet leder den nya tidens typ av revolution (vilket ännu inte slagit oss än) men jag känner rörelserna. Frågan är om vi vågar vänta på regeringens nästa steg eller om det är "folkets" tur? Och se, jag skiljer på regering och folk...

Lars-Erick Forsgren sa...

sor suck.
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/hade-tnkt-skriva-om-en-dag-vid-haver.html

men intressanr diskuss hos Hanna W.
Bra skriven grej av Rick F om pps "ideologi", men den övertygar inte mig. Han förenklar verkligeten.
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/hade-tnkt-skriva-om-en-dag-vid-haver.html

Leo sa...

Mycket intressant slutsats.

Gun Svensson sa...

Dennis: Håller med dig om att vi bör fokusera mer på det positiva än det negativa, men ibland måste man ändå tala även om det onda i tillvaron och vad detta gör med oss människor.
Scaber: Tack för upplysningen. Jag önskar dock att någon med hög trovärdighet gjorde ett rejält grävande arbete och berättade vad både s, m och andra gjort genom åren.
xor the pirate: Tyvärr har jag inte ork att åka till Göteborg den 10:e men jag hoppas att alla som kan kommer att delta.
sussi: Vi måste bli många flera som gräver fram fakta om hur riksdagens ledamöter hanterar de mandat, som folket givit dem i val. Dessutom kan vi inte blunda för att rätt många väljare inte bryr sig och det är i den okunnighetens vass som Håkan Jewrell och andra makthavare skär de pipor, som de så flitigt spelar på.
Lars-Erick: Jag förstår hur du tänker och känner, men när inget annat hjälper återstår bara det näst bästa d v s att svara med samma mynt som våra riksdagsledamöter - överge dem!!!
Leo: Intressant? Nej, det handlar om en konsekvens av det som sker.

Klara sa...

Dina funderingar om Piratpartiet har gjort att jag svarat med ett eget inlägg. Det är inte specifikt riktat till dig, men du kanske kan hitta några flera pusselbitar om oss där :)