onsdag 28 juli 2010

Valrörelsen artar sig ...

Började dagen med ett riktigt gott skratt. Varför? Ja, det berättar jag mera om på NT-bloggen. Kan väl säga så pass mycket att jag där bland annat puffar för Mikaels valkompass.se Medan jag skrev det inlägget lyssnade jag med ett halvt öra på SVT där det bl a orerades om läckan i Wikileaks med dokument om kriget i Afganistan. Ett ämne som Anna Troberg och Leo Lagercrantz intervjuades om i TV4 igår morse, vilket jag då la upp på min blogg. Urban Sundström bidrar idag med en länk till Göteborgs-Posten, där man funderar kring eventuella följder för internetleverantören PQR av att läcka detta hemligstämplade material. Såg att Anna i sin artikel på Newsmill skrev att webbhotellet PRQ drivs av Pirate Bay-profilerna Gottfrid Svartholm och Fredrik Neij, vilket hon försökt rätta till genom ett meddelande i kommentarstråden. Med vilken verkan det kan ha. Det borde vara möjligt med en justering av artikeln, eftersom den med all säkerhet valsar runt. Speciellt som den även kom in i DN. Och det utan att Anna hade ansträngt sig det minsta för det.


Anna skriver själv om det som hon kallar ketchup-effekten för Piratpartiets vidkommande. Andra som skriver är: Christian Engström, Opassande, Fredriks blogg, Futuriteter, Henry Rouhivuori, Emil Isberg, Full Mental Straightjacket, Viktualiebrodern, Fuldrutt, 200 steg till. Tack Anna för länkarna. Har en aning bråttom då jag strax måste göra mig klar då jag idag blir bjuden på lunch av en god vän på Åtellet, som jag ännu inte besökt.

Intressant.2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Började själv dagen med att kolla FB, och fastnade där. Tar för mycket tid, som förutspått. Dock en del intressanta och/eller kul småchattar med personer som jag bara mött på bloggar, eller inte alls. Och inspirerades till ett ironiskt blogginlägg.

Betr Wikileaks-läckan, intressant artikel i SvD av Annika Beijbom, den f n mest alerta fp-kandidaten med pp närliggande åsikter.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/wikileaks-visar-brister-i-sakerhetspolitiken_5046251.svd

Urban Sundström sa...

Hej !

Tack för att du nämde mig som tipsare. Jag bara undrar när du kommer igång med Flattr så jag kan Flattra dig ?

https://flattr.com/profile/urbansundstrom

Hälsn. Urban