söndag 23 december 2007

Så firas en riktig jul

Eftersom jag uppfyllt de två första viktiga stegen – fyra ljus i adventsljusstaken och visat respekt för pumlorna – är jag kvalificerad och kan delta i fortsättningskursen hos Life de Luxe under ledning av magistern i tomteluvan Bert Bodin.

Den handlar om julafton. Därför är det hög tid att ta del av kursavsnittet. Efter en snabb genomläsning inser jag att jag kommer att bli kuggad. Jag kan inte tänka mig att snubbla och samtidigt klippa av TV-sladden för att rädda mig själv och andra från Kalle Anka! Kommer ihåg stämningen på den skola där jag arbetade, när det för ett antal år sedan ryktades om att någon annan kanal köpt upp rättigheterna att sända Kalle Ankas Jul. Eleverna ville att skoltidningen skulle engagera sig. Till sist var trycket så stort att jag var beredd att ta på mig rollen som strejkgeneral och ett sådant minne det förpliktar. Måste skriva till magistern och höra om det inte finns någon variant för sådana förtappade själar som jag.

Men bortsett från försyndelsen att kolla på Kalle har jag inga problem att genomföra firandet enligt magisterns anvisningar. Nästa kursavsnitt, som handlar om konsten att dela ut julklappar, kommer om ett år och då vet jag förhoppningsvis om jag lyckats få dispens för ett fortsatt deltagande i magister Bodins kurser hos Life de Luxe.

Till den som ännu inte uppmärksammat magisterns aktion för att rädda Julmusten, vill jag säga: - Bojkotta Spendrups, som försöker pracka på oss julmust smaksatt med nougat, kola eller julkryddor! Allt i form av en smaktest, där vi ska avge vår röst för att vinna 5.000 kronor. Så lätt köper man inte en sann vän av äkta Julmust! Och en sak till – om tomten inte kommer, kan det vara sant, det som Jinge bloggade om igår, att en trofésugen jägare träffade honom julen 59.

Med detta vill jag önska er alla
En riktigt God Jul och på återseende i mellandagarna!

Inga kommentarer: