måndag 23 november 2009

Det brinner i en lövhög – kraftiga protester behövs.

Såg att det twittrades om en bloggpost rubricerad Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn. Inlägget i sin helhet finns hos dessa undertecknare:

Klara Tovhult
Jimmy Callin
Göran Widham
Rikard Fröberg
Sammy Nordström
Isak Gerson
Leif Ershag
Johnny Olsson
Marit Deldén
Olof Bjarnason
Niklas Starow
Obeveklig
Hanna Dönsberg
Emma Ershag
Mikael Hedberg

Björn Nilsson

När jag tagit del av blogginlägget får jag intrycket att undertecknarna tycks mena att det skulle finnas någon motsättning inom Piratpartiet när det gäller ett ställningstagande mot den här typen av aktiviteter, vilket naturligtvis inte är fallet.


Jag har därför tagit mig friheten att remixa inlägget så att det stämmer bättre överens med det intryck jag fått av ställningstagandet ”att inte ta ställning i andra frågor än det som PP går till val på”. Att stå upp för Piratpartiets frågor torde inte utesluta möjligheten att inta en humanistisk hållning, när människor utsätts för en skrämseltaktik, som liknar Ku Klux Klans. Däremot gäller det att se upp så att uppgiften att motverka den främlingsrädsla hos infödda svenskar, som exploateras av olika högerpopulistiska aktörer, görs till en uppgift för alla demokratiska partier.


När Piratpartiet talar om medborgarrätt är det nästan alltid i frågor kring våra rättigheter på och kring internet, men i principprogrammet talar vi om människorätt. Det senare avspeglas även i styrelsens senaste beslut om vård till papperslösa.

I principprogrammet sägs:

"Piratpartiet skall och kommer att agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man ska kunna förvänta sig av en demokrati. Vi anser också att en sådan respekt aldrig ska villkoras, exempelvis baserat på härkomst, etnicitet, religion, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning eller politisk åskådning."

Därför kan vi tala om att det är en mänsklig rättighet att få en dräglig asylansökan och en rättssäker prövning av den. Sverige bryter enligt Amnesty med flera mot asylrätten. Därför kan vi tala om den mänskliga rättigheten att inte behöva känna sig hotad i det land där man sökt en fristad, när eldar tänds utanför flyktingförläggningar och göra detta med samma emfas, som när vi talar om att människor stängs av från internet.


Jag uppmanar alla pirater, som håller med mig och/eller de andra att kopiera det inlägg, som passar den enskilde piraten bäst och publicera detta i sin blogg. Maloki har gjort sin alldeles egen variant. Opassande gjuter olja på vågorna och manar besinning utan att vi för den sakens skull ska tiga med vår uppfattning. Håller med Emma att vi kan vara tydliga utan att vara oförskämda. The Gandhi-way, således.

Gun Svensson a k a farmorgun

10 kommentarer:

razor sa...

Härlig remix!

Widham sa...

Bra rutet Gun!

Beelzebjörn sa...

Kan bara tala för mig själv, men jag tycker väl att om man är piratpartist har man by default anslutit sig till principprogrammet, och är således mot diskriminering i alla former.
Men jag remixade iofs också inlägget lite.

Remix är mångfald - mångfald är bra. ^^

Mirfak sa...

Bra remix, dock får du gärna lägga till ett s i mitt efternamn. Nånstans på vägen har det blivit fel :)
/Emma Ershag

Gun Svensson sa...

@razor: Roligt att få göra det och veta att ingen tar illa upp :-D

@Widham: Behövde hitta igen mig själv efter en del surr, där jag själv fick en tryckare av Lars-Erick (FP)där jag parerade - alla, inte bara PP, måste markera mot exploateringen av främlingsrädslan! Att Amygdalan slår till inför det okända är en naturlig reaktion, men att exploatera den rädslan för att vinna politisk makt - det är skamligt!!!

@Beelzebjörn: Helt klart bra att vi fick tillfälle att stämma av saken. Blev särskilt glad åt dina ord Remix är mångfald - mångfald är bra.

@Mirfak: Jag kopierade och klistrade in från någon annans blogg - minns inte vilken. Ska rätta till det - tack för att du hörde av dig.

blippe sa...

Efersom jag inte är piratpartist borde jag väl inte gnälla, men jag tycker det däringa inlägget som kopierats överallt numera känns tråkigt, just för att det inte remixas, så tackar!

Håller med i allt skrivet!

johan wouters sa...

Farmor Gun du är en tillgång till alla demokratiska partier.
Piratpartiet blir med dig atraktivare för alla som inte har FRA och integritet som enda intresse.Hälsar Morfarjohan

Lars-Erick Forsgren sa...

Farmor. Inget (fp) efter mitt namn, tack! Vänligen, Lars-Erick

Gun Svensson sa...

@blippe: Roligt visa att jag förstått innebörden i begreppet remixa och att det föll dig på läppen :-D

@Morfar Johan: Tack, du är för mig en gudagåva!

@Lars-Erick: Förlåt mig, jag hade nog inte riktigt fattat att du var en f d FP, men när jag tänker efter så borde hundra klockor klämtat.

Hanna Dönsberg sa...

Skön remix. Egentligen var jag inte med i uppropet, men gillar att se mitt namn där - så ändra inte! =)