söndag 29 november 2009

Tack alla som röstade – jag vann ...

... Daxbloggens kategori Politik och samhälle! Jag blev helt ställd. Konkurrensen gick inte av för hackor; Gudrun Schyman, Birger Schlaug, Jinges Web och Fotoblogg samt Mary X Jensen med MinaModerataKarameller. Min personliga favorit var Mary XJ, som jag sett fram emot att träffa a f k, men hon har noterat i kommentarstråden på lördagens inlägg att hon fått förhinder i sista stund. Synd, men det kommer säkert fler tillfällen här framöver.


Datorn (som jag så gärna ville ha) gick till Gotland och Livet på Stenstugu. Ett mycket populärt val, vilket hördes på applåderna och de glada tillropen. Mitt pris gick inte heller av för hackor – spadagar på Holiday Club i Åre – de´ ni. Vid närmare eftertanke är det en lyx, som jag inte skulle haft en tanke på att unna mig, medan en dator är ett verktyg, som jag ändå måste göra mig råd med på något vis. Så när allt kommer omkring, var det otroligt roligt att vinna och att priset var just spadagar – det hade inte kunnat vara bättre. Jag blev faktiskt rörd till tårar när jag tänkte på att ni mina vänner och en jury, hade röstat på mig. TACK!


Hann också med att få en pratstund med en annan farmor med Farmorsbloggen, som vann kategorin Personligt. Eftersom hon och hennes man bor på en ö på västkusten, kan priset En lyxig övernattning på Victory hotel komma väl till pass nästa gång Stockholm lockar. Kategorin Daxbloggare vanns av Peroeriks blogg, som drivs av en pensionerad IT-pionjär, som sysslat med datorer och databehandling i över 45 år. Peroerik får en härlig kryssning med Viking Line. Nominerad i samma kategori var Bibchen, som jag fick tillfället att byta några ord med. Sedan återstår kategorin Kultur & Fritid där Halvars huvudsaker vann, vilket ger honom Personliga upplevelser i en liten ask från Smartbox. Ett stort grattis till dem och till alla finalister. Håller med Bibchen - En av Sveriges bästa bloggare 50+.


Champagne och goda snittar samt trevligt mingel, men också tillfällen till längre samtal, fulländade kvällen. Arrangören Dax.se representerades av bl a Anna Lindvall, som pratade med var och en av pristagarna. En festfotograf var också på plats, så räkna med att det kommer mera. För övrigt har flera av pristagarna skrivit om sina intryck av festen och jag kan bara instämma – det var en mycket trivsam tillställning på en trevlig restaurang – Momma.

Intressant.

19 kommentarer:

Henrik Carlsson sa...

Grattis detta är du väl värt!

Beelzebjörn sa...

Grattis Gun.
Känns grymt kul att ha bidragit :)

Johan Westerholm sa...

Gun

Grattis! Välförtjänt för det arbete du lagt och lägger ner.

Mvh

Johan

MacDanne sa...

Grattis!

Anonym sa...

Tjoho!

Jerker Montelius sa...

Grattis till utmärkelsen.

Det var mycket trevligt att träffa dig på Sergels torg där vi hade flygbladsutdelning.

Hans J sa...

Stort Grattis!

Du har en otroligt bra och innehållsrik blogg!!! Man vet kanske inte om detta själv, men lita på vad andra säger i saken.

Nu har du ju dessutom fått det officiellt bekräftat och då kan du nog sluta tvivla, om du nu någonsin gjort det!

Skulle jag någon gång anförtos uppgiften att få bära väskan åt dig, om än bara en liten sträcka, så skulle jag känna mig mäkta stolt!

Gun Svensson sa...

Tack alla - jag mår fortfarande väldigt gott, medan jag sitter och filar på ett bidrag till Pythagoras Nytt - ett medlemsblad för Pytagoras vänner, som är en förening som räddat Motorfabriken Pythagoras och nu driver museet tillsammans med kommunen i en stiftelse. Till Jerker och andra pirater vill jag säga att motiveringen till priset innehöll en notering i stil med att jag blivit piraternas omtyckta farmor. Hoppas att Daxbloggen lägger ut motiveringen annars får jag be om den. Det senare satt bra efter vår insats på Sergels torg.

Anonym sa...

Äntligen Gun! Äntligen får du den bekräftelse som du skulle ha fått för länge sedan! Det är aldrig försent - Jag är verkligen glad för din skull! Stor lycka till även i fortsättningen!
kram
Paki

Olof Bjarnason sa...

Grattis Gun!! Kramar

Lars-Erick Forsgren sa...

Grattis Farmor!

Skatan sa...

Ett riktigt STORT GRATTIS till dig och din jättefina blogg. Vi hann inte tala så mycket med varandra under kvällen. Men jag hade omväxlande röstat på dig och på Mina Moderata Karameller som jag också gillar.

Kramar!

Rick Falkvinge (pp) sa...

Stort grattis!

Anonym sa...

Grattis Gun!
Det skall bli oerhört roligt och spännande att följa dig och ditt "kampanjande" fram till valet!
Puss och lycka till än en gång!

Ingrid sa...

Varmt grattis till dig! Du är verkligen en värdig vinnare som ju hade "tunga" namn att tampas med.

Hälsningar Ingrid

Anonym sa...

Grattis Farmorgun!

Krassman sa...

@Gun
Grattis grattis, detta har du verkligen förtjänat. Keep it up Gun.

Bondmoran Millan sa...

Ett stort GRATTIS !!
från en annan Roslagsbloggare.

Gun Svensson sa...

TACK, TACK, TACK till alla ingen nämnd och ingen glömd. Det har varit helt oförglömliga dagar.