måndag 2 februari 2009

Om en pudel och IPREDs framtid.

Ser hos Hax att en sossekvinna försöker misskreditera hans och andras engagemang i kampen mot den vidriga lagstiftning, som ger FRA laglig rätt att tråla i trafikfloden på internet med allt vad det innebär. Efter en lång debatt i kommentarsfältet på hennes blogg faller hon till föga och ber om ursäkt, vilket Opassande skriver om. Vem eller vad som förmådde henne att inse sitt klavertramp, kan man undra över, men en gissning är att MinaModerataKarameller fick henne att inse att hennes förutfattade meningar om FRA-motståndarnas hemvist inte höll måttet. Gott att kvinnan hade förstånd att be om ursäkt! Som motvikt här en socialdemokrat, som förstått skillnaden mellan tvång och frihet – Thomas Hartman In The Pendent. En annan klok dito är Anders Widén, som är totalt befriad från beröringsskräck och har förstått värdet med internet och den dialog som böljar fram och tillbaka över partigränserna i den s k bloggosfären. Detta utan någon som helst styrning från högre ort. Intressant.


Men, åter till MinaModerataKarameller, som har ytterligare ett inlägg, vilket bygger på en artikel i dagens DN; att IPRED redan är omodern. Men, det kommer nog att ta sin tid att få grammofonindustrin att inse det, om vi inte hjälper deras VD:ar på traven. Därför blir jag glad när jag ser att allt flera ansluter sig till den köpbojkott, som Michael G körde ut en trevare om för ett par dagar sedan. Det berättar Scaber Nestor om – här med ett upprop på olika språk samt information på engelska för att nå utanför Sveriges gränser. Hos honom finns en lista på vilka, som hittills gått med samt att det även finns ett facebook-event "3-week global media-boycott". Calandrella har delat med sig av bildmaterial och kunskap om CC-license för bilder fria att annvända under vissa förutsättningar. Gå med i vår 3-veckors bojkott du också.

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Men att sossen Eva Rq öht ställde frågan om vem som betalar, det är väldigt avslöjande för hur en del politiker tänker.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/02/avslojande-fraga-om-vem-som-betalar.html

Anonym sa...

Notera att det jag berättade om Creative Commons-licensen gäller just den variant som bilden är under - CC-BY 2.5. Det finns sex olika varianter av Creative Commons-licensen (som i sin tur har olika versioner). CC-BY är den mest fria (den kräver bara attribution och berättande om licensvillkoren; det senare görs enklast genom en länk till licensversionens webbsida).

Gun Svensson sa...

Lars-Erick: Hon lär vara kommunikationsstrateg hos den tidigare Krisberedskapsmyndigheten numera MSB-myndigheten vars GD Helena Lindberg var med vid ett FRA-seminarium - om jag minns rätt det som Erik Fichtelius var moderator för i anslutning till Fores och CenterUppropets genomgång. Hon var en av dem som skulle ha tillgång till GD Åkessons FRA-shop.

Calandrella: Tack för att du lär ut det du kan om CC-licenser som jag kan nada om. Men helt klart bra att känna till.