söndag 2 maj 2010

Yttrandefrihet och rättssäkerhet.

Efter några dagar a f k för att pyssla om min vårsnuva, har jag nu totat ihop ett inlägg på NT-bloggen, som Markus "Lake" Berglund inspirerade till. Det är en imponerande samling länkar som han lagt ut med fokus på Wikileaks och Yttrandefriheten. Därutöver har jag lyft fram Christians inlägg både den 27 april 2010 och igår, då de dels innehåller intressanta uppgifter om hur upphovsrättslobbyn redan 2007 hade en strategi att driva igenom filtrering och censur av barnpornografi, för att därigenom få lättare att driva igenom övervakning och kontroll av trafikdata innehållande material med upphovsrätt och dels visar att EU-kommissionär Cecilia Malmström redan fångats in av upphovsrättslobbyns garn. Resten ska ACTA-avtalet råda bot på.

När det gäller det senare så flaggar Hax för De Grönas workshop om ACTA den 4 maj, vilket kan följas på nätet - se instruktioner i den länkade informationen.

Uppdatering: Skivad lime gör en bra genomgång - till att börja med när det gäller det principiella motståndet mot censur. Undrar i likhet med Satmaran varför Rikspolisen och andra aktörer lägger sina resurser på blockering och censur istället för att kraftsamla mot dem som ägnar sig åt denna verksamhet?! Intressant.

1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det var så lite så. Det är ju så vi människor fungerar (om vi inte har lagar och regler som hindrar att vi inspireras av varandra, typ upphovsrätt...)

:-)