måndag 14 januari 2008

En nyliberal eller helt sanslös centerpartist?

De vill supa och ta brudarna på brösten” är den utmanande rubriken på en artikel i Aftonbladet, som en kommentar till en stort uppslagen intervju i den nya fackliga organisationen UNIONEN:s tidning Kollega med riksdagsman Fredrick Federley, 29, i centern.

- Vad säger du till dem som tycker att du utmanar partiet med din livsstil? Det är en av de många frågorna från Kollegas reporter. Svaret på just denna frågan är så avslöjande för Fredrik Federleys syn på sina kollegor i centerns riksdagsgrupp att det måste läsas om och om igen: ”Herrejesus! Centern har 60 – 70 000 medlemmar och majoriteten har gått med för att kunna supa sig fulla på årsmötena och kunna ta brudarna på brösten. Skulle de uppröras över mig? Vad är det för kväll ikväll? Onsdag, jag slår vad att just nu står över hälften av centerns riksdagsledamöter i någon bar och är halvpackade. Vad ska de annars göra stackarna? De får ju inte åka hem förrän torsdagkväll. De måste vara här. Förmodligen har de blivit bjudna på middag av någon intressegrupp.”. Det finns mera i artikeln av intresse om man vill ta del av hur en ung nyliberal politiker ser på livet och politiken, men sorgligt nog har tidningen Kollega valt en webblösning, som man inte kan länka till.

Men det var värt besväret att brottas med tekniken för att läsa artikeln, för den stärker mitt intryck av att Centern infiltrerats av en grupp nyliberaler, som går under beteckningen Stureplanscentern. Med nyliberaler, som tongivande i huvudstaden, och i avsaknad av någon stark kvinna eller man, som kan ta matchen med moderaternas starke man i kommunen, har Centern lokalt ingen avundsvärd roll. Jag förstår chefredaktören Reidar Carlssons efterlysning i veckan som gick.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara lajbans värre i centern. Huga.

Gun Svensson sa...

Aha, var det för att liva upp partiets image?! Tänk att det missade jag totalt! Sedan du slutade blogga har jag inte fått någon regelbunden träning.