torsdag 8 januari 2009

Kritiken har tystat, sägs det

Hos Erik Hultin fann jag en länk till ett inslag om FRA i SVT:s Mittnytt där en av de tidigare kritikerna Solveig Hellqvist, folkpartiet, intervjuas. Hon är nu nöjd med resultatet även om hon med ett ord inte berörde att lagtexten nu är ute på remiss under ett par månader. Dessutom intervjuas socialdemokraternas riksdagsledamot Susanne Eberstein, som valts in i signalspaningsnämnden – den nämnd som ska granska och ge klartecken till spaningen. Hennes svar på reporterns frågor om att debatten tystnat är så häpnadsväckande att man tar sig för pannan. Är detta en av de tre politiker som ska vara garanten för att medborgarnas intressen tas tillvara när tillstånd ska ges. Måtte alla högre makter bevare oss!!!


5 kommentarer:

Anders sa...

Hej FArmor. Tack för tipset. Jag saxar här in från mitt inlägg som blev resultatet av ditt tips.

"Vi Samurajer bakom riksdagssvar.se behöver hjälp. Det tar bara någon minut.

Ring SVT Mittnytt. Säg bara att sajten Riksdagssvar.se finns. Att vi medborgare som lite larvigt kallas oss "samurajer" sedan den 8 oktober ringt och mejlat samtliga riksdagsledamöter om och om igen. Över tusen mejl har vi skickat.
Det innebär att vi upprepade gånger sedan 8 oktober även sänt mejl till Susanne Eberstein (s).
Flera gånger. Tala om att en hel bloggosfär fortfarande rasar mot FRA. Tala om att folk organiserar sig i olika sorters grupper för att kämpa mot FRA.

Ring och säg till att det är så, så kanske vi äntligen når utanför bloggosfären.

SVT Mittnutt Sundsvall 060 - 19 01 90 | tipstelefon 060-12 14 06

SVT Mittnytt Östersund 063 - 55 65 75 | tipstelefon 063-12 14 06

SVT Mittnytt Örnskuldsvik 0660-185 01

Gör det enkelt, ring tipsrelefon.
Gör det mer utförligt, ring det första telefonnumret.

Grejen är att ringer vi samurajer själva blir det knas. Vi har tipsat flera gånger om att riksdagssvar.se finns.

Men denna gång, om observanta tittare som sett Mittnytts inslag ringer och talar om att debatten kring FRA verkligen lever, ja blundar mittnytt då, då känns det inte bra...

Anonym sa...

Jag har just blivit intervjuad igen av SvT Mittnytt för ett lite längre inslag. Detta kommer att återfinnas idag på Mittnytt. Telefonintervjun från igår fanns delvis med i morgonens sändning. Länkar kommer att finnas i ett nytt inlägg på min blogg om en liten stund.

Gun Svensson sa...

Anders: Ett debattinlägg eller insändare från dig i gammelmedia, som bor i Mittnytts område vore inte helt fel. De två fick ju vara med eftersom de kommer från Sundsvall och Timrå. Erik har hörts i ett inslag och mer kommer i kväll, han bor i Härnösand. Men, jag förstår att du har fullt upp med dina små barn, som måste få komma i första hand. Vad säger Erik Laakso måntro om sossekvinnans huvudlösa kommentar?

Erik: Har kollat in inslaget - det var bra. Det ska bli intressant att följa fortsättningen på detta.

Lars-Erick Forsgren sa...

Skäms på dig, Solveig Hq.
Och dubberlskäms på dig Susanne E-stein.

Gun Svensson sa...

Lars-Erick: Håller helt med dig!!!