torsdag 15 januari 2009

Debattinlägg om FRA i Norrtelje Tidning


-->
Nu har den debattartikel, som inspirerades av sändningarna i SVT Mittnytt i förra veckan, publicerats i både NT:s papperstidning och på nätet. Där har jag återgett i stora drag vad som sagts samt att Erik Hultin, CenterUppropet och att Anders Widén i nätverket Riksdagssvar, där jag själv ingår, medverkat. Efteråt har jag sett att fler av Mittnytts tittare reagerat.

Igår ställde jag frågan: - Håller förhandsbeskedet om FRA 2.0 och refererade till Frendos analys och en del andra källor. Frendos analys är läsvärd. Jag har en känsla att de kritiker inom riksdagen, som låtit sig nöja med de tillägg som är på gång, de har köpt grisen i säcken.

Ser att Olof puffar för artikeln, vilket gläder mig. Nu hoppas jag att fler tar nya tag när det gäller FRA och den lagstiftning som nu är ute på remiss till den 27 februari. Opassande har också funderingar kring hur det går till i riksdagen.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Som jag skrev på NT:s hemsida - om nu en gammal tant som du orkar engagera dig så mycket i kampen mot FRA-lagen, så vore det väl skam om vi yngre förmågor inte orkar, eller prioriterar, detsamma?!

En länk är det minsta du ska få. Kommer ikväll eller imorgon Gun!

Varma hälsningar

Gun Svensson sa...

Tack Markus! Gillar att ni håller i gång CenterUppropet. Alla goda krafter - gamla och unga - måste hjälpas åt om ett samhälle ska bli bra för oss alla.

Anonym sa...

Det är bra, att det nås ut Farmorgun. Det finns mycket kvar ännu, till att ta upp. Fler konstiga lagskrivningar och propåer, här kommer nu ACTA, där Sverige har sålt sin förhandlingsrätt till EU-commissionen.
Luddiga skrivningar i grundlagsutredningen och annat.

Nej vi ska absolut inte, låta oss tystas ned. Än kan vi fortfarande yttra oss, fritt och öppet.