lördag 31 januari 2009

Hyllning av en hjälte och fortsatt kamp.

Går en runda bland mina favoriter och ser till min stora glädje att Jonas den tappre af Westerås hedras av Svensk Myndighetskontroll, Calandrella och Jens O för sitt motstånd mot lagstiftningen, som legitimerar FRA:s trålning i trafikfloden på internet. Själv skriver Jonas på bloggen Trapprotest v 2-5.


Calandrella är en skärpt trettonåring, som visar att hon tänker ett snäpp längre än vad många i riksdagen klarar av. Detta är bara början på det nya skriver Jens O och jag är böjd att hålla med. Kampen för nätets frihet och rätten till vår integritet har bara börjat.


Ser att Lars-Erick gjort ett tillägg i bloggnamnet – en liberal rebell och påminner om liberalismens historia. Ett gott avstamp, sedan gäller det att vi hittar politiker att rösta på, först i EU-valet och sedan vid valet 2010. När jag hos Copyriot läst om det mycket fula spel som bedrivs i Bryssel, lutar jag åt att jag måste jobba mycket aktivt för att flera ledamöter, som inte går upphovsrättsindustrins ärenden, kommer in i EU-parlamentet.


Knappt hade jag hunnit glädja mig åt Spotify, ett lagligt sätt att lyssna på musik över nätet, förrän jag nås av upplysningen att tillgången till låtar kommer att begränsas. Jag håller med MinaModerataKarameller ”Det kunde man gett sig fan på...” Här fanns ett bra sätt att distribuera musik, men det kom väl olägligt med tanke på den stora gråt- och snyftvals som Ifpi och Antipiratbyrån riggat upp inför all den lagstiftning, som de vill omge sig med för att slippa hänga med i tidens utveckling. Jag förstår varför Copyriot och andra lägger ihop två och två och får svaret att politikerna håller på att utsättas för en kupp riggad av upphovsrättsindustrins lobbyister. Den verksamheten är inte gratis, varför man kan förstå varför de så gärna vill ha IPRED-lagens möjligheter att utan inblandning av domstol mjölka lättskrämda ungdomar och deras föräldrar på pengar. Jag lutar åt att Michael G:s idé om en bojkott är värd att jobba på. Intressant.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi håller tummarna för hela världen! Undergången förestår.

:o/

Egenvårdstips, effektiv kur mot sårinfektioner: badda skadad kroppsdel i så hett vatten som möjligt så länge som möjligt. Funkar suvve. Effektiv kur mot hjärtbesvär: fasta.

Cher = blaha blaha. Här gäller blott Nastassia Kinski, svartapanterbrud från onda 70talet.

Rösta på Piratpartiet!

Varsågoda ett recept:

Isterband Ingestad

Isterband (från Scan) steks upp i högsta värme med smör, lök, röd paprika, chilisås och rödkryddor (chili, paprika, cayennepeppar, tabasco), salt & peppar och smulas med gaffel efterhand som de spricker. Potatismos, går bra med pulvertyp, kokas upp i kastrull. När steket är färdig hälls alltihop över i kastrullen och rörs om ordentlligt. Klart att serveras.

Andreas Lundstedt "hyllades för att ha kommit ut som HIV-positiv". Vad är det för en merit!?!? Så djävla äckligt.

Pris och pris, förresten, stora bloggpriset också, Den Nya Vågen har fått sitt Etablissemang. *gäsp* Den verkligt mäktige aktören *surf, surf* här är jag: ett osynligt svart hål, vars enorma gravitationsfält rockenrular hela bloggsfären.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gun Svensson sa...

@disa: tog bort inlägget då det var helt oläsligt.