tisdag 21 april 2009

Insikter vs åsikter

Som bloggare känner jag mig ofta stolt över att bo i ett hörn av Sverige, där vi har en lokaltidning med en politisk chefredaktör, som hänger med sin tid. Idag lyder ledartextens rubrik "Piratpartiet kan ge bättre EU-val". Jag kan bara för min del säga att jag inte är förvånad över Piratpartiets möjligheter att värva medlemmar i det medieklimat som råder, med en mycket kraftig polarisering mellan en del redaktörer, journalister och den fiiiiina delen av kultureliten samt en del politiker, som sätter sig på höga hästar och inte vill inse vad internet står för. Sedan drar man till Bryssel och ser ut att i sin enfald förstöra det som universitetsvärlden en gång utvecklat och kallat world wide web eller internet. Idag när ITRE-utskottet sammanträder och den 5 maj, när Europaparlamentet hållit sitt möte, då vet vi om det världsomspännande nätet överlevt deras klåfingrighet. Jag har i vart fall gjort vad jag kunnat för att påverka. Förutom mejl till Sveriges MEP:er blev det senare ett kort mejl på knagglig engelska till övriga länders MEP:er i ITRE-utskottet - Please see me as a citizen, not only as a consumer, when I am on the Net! var kontentan av meddelandet.


För att ni ska förstå vad jag menar, vill jag bjuda på ett blogginlägg från Linköping där Corren är husorgan för många. Det är inte bara för att Erik använder mig, som exempel på att det finns andra än "fjortisar", som sätter värde på internet och dess möjligheter, utan därför att Erik anstränger sig för att den politiske redaktören på Corren ska få en chans att komma till en ny insikt. Samtidigt når Erik, tack vare internet, även andra som kan behöva se saken från en annan synvinkel. Som krona på verket får Erik extrapoäng av mig för att han vid ett tillfälle skrivit till mig, när jag kände mig uppgiven inför allt "skitprat", som florerar inom den s k eliten när det gäller nätet och tröstat mig med att hans mamma, om hon varit i livet, hade kunnat vara bloggare och då uppträtt som Farmor Gun-Britt i Rimbo ;-). Sånt värmer.

Nu väntar en dag a f k då jag får tillfälle att umgås med mitt yngsta barnbarn Daniel. Det ser jag fram emot.
Intressant.

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

TAck för blogginlägget fr Linköping. Intelligent och snällt på ett infernaliskt skarp sätt. Om man kan säga så...

Och NTs ledare var ju ett välkommet annorlunda inlägg betr "våra" frågor. För att vara i ett gammelmedia, alltså.

Anonym sa...

Länken till "Piratpartiet kan ge bättre EU-val" har ändrats och är nu http://www.norrteljetidning.se//nyheter/ledare/id/7802

Gun Svensson sa...

Tack själv Lars-Erick, Ja, det är just det härliga med nätet - att vi kan göra våra jämförelser och få en vidare syn - hoppas att Erik i Linköping lyckas få chefredaktören att inse att han snöat in på upphovsrätten som så många andra.

Tack Anonym! Har fixat till det.