söndag 25 oktober 2009

Om att få saker om bakfoten.

Skrev i fredags ett inlägg, sedan jag tagit del av läget i förlikningsförhandlingarna när det gäller Telekompaketet och läst DN:s artikel om Hadopi-lagen. När det gäller det senare hade jag uppenbarligen misstolkat innehållet eller om det var otydligt. Men, vilket som, är jag tacksam för upplysningen att det var upphovsrättsinnehavarnas rättigheter, som måste förtydligas, inte vilka rättigheter en internetanvändare har vid anklagelser om intrång i dessa rättigheter. Mikael Nilssons kommentar är obetalbar!!! Den säger något både om min godtrogenhet och synliggör att fru Justitia idag gynnar den, som har den politiska maktens öra. Anaïs skriver om La Quadratur du Nets skarpa reaktion. Behöver någon längre undra över varför jag valt att bli medlem i Piratpartiet?


Hur det egentligen förhåller sig i kriget mellan upphovsrättsindustrin och de som nyttjar tekniken för nedladdning försöker Techrisk förklara; Patrik Öhman tror att lösningen ligger i att Skrota EU, vilket låter sig sägas men knappast göras; Johan Westerholm skriver på Newsmill att FRA-lagen kan leda till förföljelse; Leo ser likheter mellan IB-affären och FRA; SSBD kommenterar saken i Veckan som gick; Scaber Nestor har kollat vad som döljer sig bakom det som synes ske; Karl Sigfrid ställer frågan Hur skulle världen se ut om internet stängdes ner?; Mymlan noterar att hon snart firar en tvåårsdag; och Computer Sweden presenterar EU:s färdplan för EU:s nya IT-agenda. Det gör Internetdagarna den 3 – 5 november mycket intressanta. På deras webbplats görs många läsvärda inlägg, här forskaren Håkan Selg om skillnaden i kulturer. Jan Flodin berör hur Telekompaketet avlövats och att detta kräver användarnas bevakning av det som sker framgent.


Avslutar med Mindparks Bloggen gör alla till publicister – alltid retar det någon ;-)

Intressant.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske lite metaforiskt, men jag tror att du förstår.

Acceptera, fru justitia är inte längre blind, hon har blivit avtagen sin bindel, fått sin fulla syn och använder den nu för att stilla sina egna begär.

Gissa varför hon en gång försågs med ögonbindel..

Men jag måste faktiskt ifrågasätta varför du länkar till ett sådant kreatur som Karl Sigfrid? Det är ju en person som bevisat att han insmickrande går med på precis vad som helst för att stilla sitt begär av att få vara med och därmed perverterar sin möjliga påverkan till medlöperi. Alltså ett praktexemplar av den precis den sortens kreatur som uttrycket implicerar.

-Kluris, snart, kanske.

Gun Svensson sa...

@Kluris: Det var väl för att markera allas likhet inför lagarna? Gillar dina kluriga iakttagelser och kommentarer, men ogillar att du talar illa om Karl. Han är en ung man, som fått lära sig den hårda vägen vilka oskrivna lagar som gäller i maktens boningar. Jag vet att partierna utan undantag kräver lojalitet. Genom att sitta kvar tror han sig om att kunna verka för internets frihet och utveckling internt bland moderater.

Anonym sa...

Just det, så enkelt raseras likheten inför lagen.

Historien är full av sådana som Karl, medlöpare som ursäktade sitt handlande för både sig själv och sin omgivning, jag tror att du vet det. Men se hur han röstat. Han är slav under sitt eget begär att få vara med, en otroligt lättkontrollerad marionett för de som har det hans begär vill åt.

-Kluris, tvekar.