lördag 10 oktober 2009

Fyra dagar kvar – Från medborgare till avlyssnad undersåte.

Nedräkning pågår inför riksdagens återstående beslut om FRA den 14 oktober. Kl 09.30 sänder SVT24 Partiledardebatten och kl 12.30 – 16.00 blir det direktsändning av debatten om signalspaning.


Fram till dess gör alla, som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter, allt vad som ligger i mänsklig makt för att göra riksdagen medveten om sin roll, som granskare av regeringens förslag i förhållande till grundlagen och Europakonventionen. På Facebook berättade Oscar Swartz om tisdagens Makthavaröl Special hos Makthavare.se, där Maria Abrahamsson, var en uppskattad gäst. När hon fick frågan om FRA-lagen var hon välgörande tydlig. Hon kommer nog att vara en av dem, som kommer att kunna stjäla vind ur piraternas segel, om inte Piratpartiet utvecklar ett genomarbetat program kring sina hjärtefrågor.


Andra som skriver om FRA är Anders Widén; Rick Falkvinge; Sidvind; Motpol; Maria Ferm; Jens O och Hax påminner om dagens demonstration. Då tar vi med oss ett paket fyllt av solsken.


Intensifier förringar inte vår kamp, men berättar hur han har gått vidare sedan alla ord, som talats och skrivits för döva öron, tagit slut. Mark Klamberg undrar över hur det kommer sig att Rumäniens författningsdomstol kan se sådant, som inte är uppenbart för Lagrådet. Lars-Erick undrar också över våra lagstiftare och ser en svårartad regleringslusta.

Intressant.

Avslutar med Bloggväggen om FRA2.1:

JL, Badlands Hyena, Calandrella, ME, Gun, SB, F&T, HAX, EHT, IDG, CS, MMK, PA, SvD, KB, DN, Sossar mot Storebror, Gun2, Blå Borgen, Klamberg, Adam, Apelsineld, Josh, Lake, Linander, Tomas sida, Olofb, Scaber Nestor, Stoppa FRA-lagen.nu, Newsmill, Farmorgun i Norrtälje, Mitt i steget, Rick Falkvinge (PP), Mark Klamberg, Mark Klamberg, HAX, HAX, Scaber Nestor, Scaber Nestor, Christian Valtersson, Liberal och långsint…, Niklas Frykman, Sebastian Hallén, Mathias Sundin, opassande, Tankar från rooten, annarkia, SvD, DN, DN, Per pladdrar på, Anders Widén, Sagor från Livbåten, Svensson, projO’s/gothbarbie’s, Seved Monke, Scaber Nestor, XOR, Calandrella2, Scaber Nestor2, Mitt i steget, Farmorgun2, opassande2, Sagor från livbåten, opassande3, Stefan Tornberg (c), Blågrön röra, Scaber Nestor

3 kommentarer:

Väderkvarnen sa...

Ett fint arbete du gör! Mitt eget går för tf lite trögt.

Måste bara tipsa om Mikael Nilssons förstklassiga blogg. Han är saklig och väl påläst.

Själv tar jag mig till Medborgarplatsen lördag. Dock utan propeller...
[Råkade posta fel, så jag spammar här oxå..]

Mattias sa...

Gun. Du kanske kan förklara för mig varför alla räknar ner nu och varför alla säger att "Om fem dagar begravs våran integritet" och sånt. Lagen har väl redan röstats igenom? Det här är väl bara en ändring som om den går igenom varken gör det sämre eller bättre. På FRA-pedia står det att Reinfeldt var på fotboll med Carl-Philip när FRA-lagen klubbades igenom så då är vi väl redan avlyssnade undersåtar. Exakt vad blir det för skillnad efter fyra dagar? Kablarna är väl ändå inte inkopplade så det blir inte som att lagen har "startats".

Respect.

Gun Svensson sa...

@Väderkvarnen: Tack för länken till Mikaels blogg - jag borde ha haft den med i inlägget.

@Mattias: Då finns inte längre den minsta gnutta hopp att riksdagens majoritet kan övertyga regeringen om det kloka i att backa och riva upp. För mig som varit med om ett smärtsamt uppbrott från S till att rösta med allianspartierna under de senaste valen - i tro att de skulle ha större respekt för våra demokratiska fri- och rättigheter - är det oerhört plågsamt att tvingas konstatera att vi medborgare betyder så litet när makt står på spel. Hoppet om att alliansen skulle vara ett strå vassare i medborgarrättsfrågor än S, eftersom individen sägs ha betydelse, släcks definitivt på onsdag för jag gör mig inte längre någon föreställning om att den trojka som riggat detta bryr sig. Och alla andra traskar patrull.