måndag 8 september 2008

Öppet brev till Maud och andra

Ser att Göteborgs-Posten uppmärksammat att det pågår ett uppror inom Centern och Folkpartiet, vilket är den spricka i FRA-muren, som jag tyckte mig se igår. Och då frost spränger betong, håller sig lagens tillskyndare diskret på avstånd, men gör fortfarande gällande att kritikerna fått allt om bakfoten – även nu när vi satt in FRA:s sökrobot och dess arbete i ett nytt sammanhang – skapandet av sociogram över människors nätverk där FRA:s egen variant av PuL ger dem rätt att registrera sådan som är förbjudet i den PuL, som gäller för andra.


Läser också Eric Erfors´ öppna brev till Centerns partiledare Maud Olofsson . Det är ett gott grepp att påminna henne om hennes engagemang i oktober 2005. Då förstod hon vikten av att stå upp för svenska folkets behov av skydd för integriteten. Den bilden av henne bidrar till att många inte ens i sin vildaste fantasi kunde tro att alliansen skulle driva igenom denna lagstiftning. Och sättet som man gjorde det på, är ett lysande exempel på det förfall, som pågår inom vårt demokratiska system. Missbruket av kvittningssystemet måste upphöra och respekten för riksdagsledamöternas lagliga rätt att rösta efter sin övertygelse måste återupprättas. S k whistleblowers behövs för demokratins och samhällets friska växt.

Fann länken till Mauds brev hos Lake. Där fick jag en påminnelse om att jag också borde orda om aktiviteterna i Sthlm den 16 september i samband med öppnandet av 2008/09 års riksmöte. Man kan antingen visa sig, som enskilda medborgare, intill riksdagshuset och vid Storkyrkans ingång, när riksdagsledamöterna passerar eller delta i demonstrationen, som anordnas av nätverket Svart måndag. Denna inleds med samling på Norrmalmstorg kl 10.00 för avmarsch kl 11.00 till Sergels Torg, där aktiviteter pågår fram till kl 15.30. Talarlistan är imponerande. Försvaret finns på Mynttorget i anslutning till Riksdagshuset med sina aktiviteter. Jag tänker ta buss 676 kl 08.45 och hoppas att fler gör mig sällskap. Eftersom arrangörerna Nätverket Svart måndag vill att dagen ska gå i hoppets tecken uppmanas vi att vara klädda i vita kläder. Men, det beror nog alldeles på väderleken, tänker jag.

En parallell diskussion som pågår med fokus på internet är det fokus som TV4 satte på uppgiften att en privatperson hade lagt ut förundersökningsmaterial från Arbogamålet på nätet och då pekat ut serverägaren The Pirate Bay (TPB), som den stora boven i saken. Vad det handlar om är att tingsrätten med stöd av Offentlighetsprincipen lämnat ut material till en person, som i sin tur lagt ut materialet på nätet. När public service media väljer att gå runt sina egna etiska regler, genom att anklaga TPB för etikettsbrott och därmed gör allt flera uppmärksamma på offentlighetsprincipens ”avigsidor”, när ett sådant material kommer i andra än "ansvarskännande" journalisters händer, då stinker det! Men något, som stinker än värre, det är när en riksdagsledamot använder det inträffade som bränsle i debatten till stöd för sitt Ja till FRA-lagen. Opassande och Svensk Myndighetskontroll skriver om detta. Sedan beklagar jag att personer nära TPB är så svaga i sin argumentation att de måste ta till okvädningsord i mötet med människor av annan åsikt.

Slutar med ett tack till MinaModerataKarameller, som gör ett intressant experiment. Det lockar till en rad tankar om sakernas tillstånd – min tolkning är att det finns väljare, som i sitt vankelmod kan bli lättare till sinnes med hjälp av en bra blues framförd av en känslig uttolkare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Brevet till Maud bör följa lydande.


Vi Sveriges befolkning undrar varför du och dina kollegor deltar i dom hemliga Bilderbergermöten bakom låsta dörrar speciellt med tanke på det axlade ansvaret ditt yrke medfar.

Vi vill påminna om att industrinationernas mäktigaste bankirfamiljer och politiker mm deltar i dessa möten som sker bakom låsta dörrar.

Vi vill ochså påpeka om beslut som fastställs under dessa möten bland dom dussintals dokument som klargör världsherravälde.

Vad som slår oss som mest tilldragande bland dessa är Dokumenten från 1976 skrivna av den förredetta Cia chefen Henry Kissinger bordlagda och genomställda.

I dessa dokument står följande att läsa bland annat.

Det bör vara våran plikt att framöver depopulera jordens befolkning drastiskt genom medel såsom , ekonomisk utpressning , Inflation , Deppresion , Krig, Fattigdom , Sjukdomar , Konflikt.

Vi undrar därutöver varför Både Herr Reinfeldt och Mona Sahlin i hemlighet har deltagit och även än idag deltar i mötena.

KOM SEN OCH SÄG ATT VÅRA POLITIKER INTE ÄR KRIMINELLA.

Nu får dom väl strukturera om hela sin kriminella organisation.

I SPITT ON THEM.

Dirty People With Corrupted Moral And Dreams Living In A Fantasy Based On Greed.

F Them Och alla anhängare till dem & därutöver alla nyttiga idioter som inte vill vakna och fulla äro på okunskapens ignorans och omedvetenhetens nycker.

Gun Svensson sa...

Mike: Genom att låna ord av Stig Dagerman vill jag säga följande

"Jorden kan du inte göra om, stilla din häftiga själ. En enda sak kan du göra, en annan människa väl. Men, detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler - en hungrande människa mindre betyder en broder mer."

Med detta vill jag ha sagt att jag gör vad som ligger i min makt att påverka d v s Maud Olofsson. Vem och vad hon i sin tur väljer att ägna sig åt, det är hennes val. Om det inte passar oss - folket ligger det i vår makt - om tillräckligt många tycker det - att avsätta henne.

Bilderberggruppen är en pratklubb och som sådan lika viktig för henne som när jag träffar Andersson, Pettersson och Lundström i kassakön på Ica och dom vill prata FRA eller något annat med mig. Om vi låter Maud förstå att vi ser vad hon gör är hon förankrad i "kassakön", men om vi börjar agera, som att vi ska bestämma ifall hon ska få träffa andra makthavare i grupper som t ex Bilderberggruppen, då riskerar vi att hon likt en ballong försvinner upp i det blå. Du vill inte att andra ska bestämma vad du ska tycka - det vill inte hon heller!

Lars-Erick Forsgren sa...

Bra öppet brev av Eric Erfors i Expr. Men det är skrämmande hur många helt konstiga människor/åsikter som kommer in bland kommentarerna i tidningarna.
Folk verkar inte veta vad FRA-lagen gå ut på och de tror att vi flummar och att det bara är att spana på buset, rent allmänt.
Oj, så tröttsamt.
Men det är folk av det slaget som stöder FRA-lagen. Hjälp...

Gun Svensson sa...

Ja så är det när vi lever i en demokrati ;-) Botemedlet är att möta dem i en debatt. Diversebutiken FRA ska ju också hjälpa polisen, om de får en beställning om det. Såg programmet Forum FRA ännu en gång och det bestående intrycket är att programmakarna gjorde frågan till en Höger-Vänsterfråga vilket det inte är. Men någon eller några tjänar naturligtvis på ifall den bilden befästs.

Anonym sa...

En öppen debatt med någon kunnig som kan något om terrorismen och dess historia som ligger till grund för övervakningsamhället skulle aldrig gå igenom.

Argumenten för skulle krossas på plats innan dom ens dök upp om sanningen skulle fram.

Om det blev en debatt skulle det vara mellan nyttiga idioter Vs indoktrinerade muppar och ingen som verkligen exponerar förbindelserna mellan dom mörka makter som styr.

Ojojoj här ligger många många hundar begravna så långt ögat ser.

Gun Svensson sa...

Mike: Kampen mellan ont och gott har sysselsatt mänskligheten sedan urminnes tid och finns i alla dramer sedan människan kunde gestalta liv på en teaterscen. Det är bra att du är är på alerten, men till det enklaste hör att komma hit med problemet medan det svåra är att komma på en lösning utan att lägga den på vad alla andra borde göra. Vad kan Du rent konkret göra för att ändra på sakernas tillstånd, utan att begära att jag ska göra det?

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag vill upplysa om att en av de politiker, som jag fortfarande respekterar, heter Hans Lindblad. Han var länge riksdagsledamot för fp och var fps FÖRSVARSPOLITISKE talesman!
En helt ärlig och okorrumperad person, som alltid sa vad han tyckte (även om han själv tyckte han var för snäll, läs hans bok med den titeln) även om det stötte någon annan, t ex ngn byråkrat, för pannan.

Denne unike man, han är självfallet emot FRA-lagarna. Kolla gärna Marks lista över de som skrivit under FRA-uppropet.

Gun Svensson sa...

Lars-Erick: Tack för lästipset! Jag tror nog att det finns flera hederliga politiker - problemet är att de låtit sig fångas av att de ska ha ett större ansvar för regerandet än den innersta kärnan. Lagstiftare måste gå före och visa att de vet vad civilkurage innebär, genom att stå på sig just i knepiga lägen.