söndag 14 september 2008

Vad kan skaka om detta folk?

Fick tips om att SVT2 kl 20.00 sänder en dokumentär FRA – tre bokstäver som skakade Sverige och att detta följs av SVT2 Agenda kl 21.15 ”Hur går det till när partipiskan viner?”. Notera ”skakade”, vilket betyder att regeringen kan andas ut. Men, då tidigare skälvning berodde på en krock mellan en invand maktordning och centrala liberala värden, då kan vi räkna med ett rejält efterskalv – allt eftersom det går upp för alla att regeringen insisterar att beslutet står fast och svenska folket blir varse vad som pågår. På måndag får vi ännu en chans att se reprisen av SVT24 Direkt med Hearingen om FRA-lagen, som centerns olika grupper anordnade den 29 augusti. Notera den 15 september kl 09.30 – 13.30 och se den, den är verkligen värd att se och höra.

Läste tidigare idag SvD och såg att regeringen kommer att anmälas till KU på grund av den korta remisstiden för FRA-lagen, som jag skrev om igår med underrubrik Taget beslut gäller... Kring detta har bl a scaber_nestor synpunkter. Opassande skriver om den nedräkning som pågår och där det nu är Mark Klamberg som tagit över stafettpinnen. Han påminner om demonstrationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö samt att det finns en särskild avdelning för Liberaler mot FRA. FRA byter mycket påpassligt namn skriver The Anton – stories from The Life om, har dock inte hunnit kolla om det verkligen är sant. Det är inte någon hemlighet att det är muslimer, som skrämmer slag på politikerna eller rättare sagt denna rädsla hos folket, som politiker nu spelar på för att få sanktion för en allmän kartläggning av oss alla. Därför delar jag med mig av författaren Anders Widéns bloggpost Akbar, Regeringskansliet. Intressant.

Andra som bloggar med bäring på FRA är MinaModerataKarameller, Intensifier, jj.n, Erik Hultin, Jens O, Veckans bild, Mårtensson, Mitt i steget, Svensk Myndighetskontroll, MMK igen, Lasse B och Björn Wadström. FRA åt helvete, det instämmer jag i.

12 kommentarer:

Anonym sa...

FRA's namnbyte behandlar jag i ett blogginlägg den 10/9 som blev våldsamt editerat under det dygnet utefter mer saker kom fram.

Bla att wikipedias artikel om signalspaning blev ändrad till att innehålla regeringens definition av signalspaning och detta av en anonym användare som bara råkade ha ett IP-nummer som går till Statens Räddningsverk, ett verk vars högste chef (i regeringen)är Försvarsminister Sten Tolgfors.


Slump?

Kalla mig foliehatt om ni vill, men det är ganska kraftiga indicier på att regeringen, eller åtminstone personer som är knutna till regeringen, tillverkar bevis.

Hur långt är regeringen beredda att gå egentligen?

Mary X Jensen sa...

Jag satte in FRAs namnbyte, vilket jag fick veta via Sacber Nestor i ett vodare sammanhang med begrepps-och ändamålsglidning här.

http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2008/09/ndamlsglidning-p-begreppsniv.html

Gun Svensson sa...

scaber_nestor:Den dagen var jag inne på ett framtidsfokus om Framtidens politiker och hade inte ork att kolla runt, eftersom hjärna och hjärta var fyllt av den arrogans som jag mötte under frågestunden från framförallt Anders Isaksson, som viftade bort att både partipiska och ett missbruk av kvittningssystemet behövdes för att pressa igenom beslutet.

Mary: Har nu kollat hos dig och ser då att en uppmärksam administratör gjort en insats ;-) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap; ja, dess nya GD var ju med i FRA Forum vid Åkessons sida. Omorganisationer är ett vanligt grepp, då det försvårar för vanligt folk att hänga med. Men också när det gäller revision och uppföljning.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ja det är bra att journalisterna också eldar på lite, men det är (bevisligen) vi gräsrötter som möste göra hästjobbet, ingen annan gör det.

Kommer vi att lyckas då? Jag tror det:

Yes we can!

Vi på tisdag!

Anonym sa...

För säkerhets skull, har jag tagit en skärmdump, på FRA:s begrepsförändring i wikin och ändringarna där.
Kommer förmodligen, i en kommande artikel.

Gun Svensson sa...

Lake: Tack som sagt. Gillade Byggare Bob då jag för en stund sviktade i min tilltro till dagens politiker ;-)

Jens O: Klokt av dig. Dokumentation är viktigt i avvaktan på rätt tillfälle att använda den - allt kommer till den som kan vänta, som någon klok person sagt.

Anders sa...

tack farmor för länken till "akbar regeringskansliet".
Det är den enda bloggpost jag skrivit den sista tiden jag inte känner skam över.
Jag är på gränsen stolt, men önskar jag kunde skriva den ännu bättre.

Varför skäms jag över övriga bloggposter? Enkelt. Jag tycker inte om att gallskrika. Jag vill tala förnuftigt, men med dom här barbarerna i regeringen går det inte att tala med.

Anders sa...

Farmor, tack också för dina råd kring gycklande, jag tror det har lossnat, men jag får tyvärr lova att vänta ett tag innan jag säger något mer. Kul grejer verkar vara på gång! Vi får se om det landar!

Gun Svensson sa...

Tack själv Anders! Din bloggpost kom väl till pass, då jag har en väninna som är muslim och vi hade pratat om detta med sociogram d v s trafikmönster och den rädsla som griper omkring sig. Har tittat på kvällens första program om FRA, som mest var en PR-film för Carl Bildts behov av byteshandel för att kunna vara betydelsefull i den stora vida världen.

Lars-Erick Forsgren sa...

FRA-kramarna sa: drabbar bara trafik över gränsen och menade att då drabbas inte svenskar, och är spaning mot yttre hot.

TV-programmet FRA-3 bokstäver... visade att: Byteshandel med andra länder är helt avgörande för FRA. Och att man handlar med "rådata" även med diktaturer.

Alltså, FRA klarar sig inte utan att köpa info från utlandet. Som betalning ger man "rådata" över kommunikation som sker i Sverige och över gränserna (vilket det mesta gör).

Knappast förvånande. Denna affär visar att vi inte ska ha några illusioner om skydd för mänskliga rättigheter och integritet.
Men likafull är det så upprörande att jag nästan saknar ord. Hur vi blivit vilseledda av cyniska politiker och manipulerande spionbyråkratet.

Gun Svensson sa...

Lars-Erick: Jag har som du svårt att finna ord för vad jag känner efter gårdagens program det ena värre än det andra. Att höra Lena Mellin och K G Bergström släta över med hartassen tog priset. Men, de kan väl inte bita den hand som föder dem?! Kritiska synpunkter skulle väl strypa flödet av insides skvaller, som naturligtvis underlättar deras arbete.

Lars-Erick Forsgren sa...

Vi måste alltså jobba vidare.

Enl två mål.
Antingen får vi se till att åtminstone "de 6 fp-kvinnorna" trots allt står ut inte viker sig i någon "kompromiss" - hela vägen. Helst att ytterligare några andra ledamöter från alliansen visar mod och ansluter sig till dem. Och att dessa tillsammans med oppositionen fixar till en motion som alla kan stå för.

Eller. Och det vore bäst. Att vi kan få regeringen att backa. Att de visar mod och plötslig klarsyn och själva ser till att lagen rivs upp och att det hela utreds - i botten - osv. Att de inser att de måste sluta med vuxenmobbningen av sina egna, inom och utom riksdagen.
Då måste regeringen väl "offra" Tolgfors och kanske FRA-chefen, men OK ;)

Det behöver rensas ... släppas in frisk luft.