tisdag 7 oktober 2008

FRA – En hantering utan motstycke

Christopher Kullenberg har skrivit ett intressant inlägg på ”Kommentar I Signalspaning” i dagens SvD. Uppdaterar nu då den lagts ut på nätet. Slutklämmen är värd att återges: ”Om Sverige ska bli en ledande it-nation räcker det inte med fler ingenjörer och upptrissade börsnoteringar. Det kräver lika mycket en politik som tar människors digitala liv på allvar och inte kör över dem med en svunnen tids monstruösa signalspaning. En fiberkabel och en kortvågsradio är nämligen inte bara två skilda teknologier, de är även två paradigmatiskt skilda bärare av sociala relationer.”

Nästa kloka ord har jag funnit hos Lars-Erick, där integritetsvärnaren, försvarsexperten och tidigare riksdagsledamot Hans Lindblad (fp) får komma till tals i ett längre inlägg. Texten är verkligen läsvärd och inleds med ”Turerna kring FRA-frågan innehåller moment som torde sakna motstycke i riksdagens historia. Konflikten mellan förment statsintresse och individens integritet är däremot inget nytt, den motsättningen fanns redan långt innan Sverige blev demokrati. Vi känner igen den från konventikelplakatet, lösdriverilagen, samelagstiftningen, tvångssteriliseringar, krigsårens arbetsläger, IB och mycket annat.” Intressant.

Hans analys av den situation som Camilla & Co råkat ut för på grund av att de inte varit riksdagsledamöter särskilt länge, är mycket intressant liksom tipsen till riksdagsgrupperna om vad man borde lära av det som hänt. Ja, utskottets tilläggsmening "Utskottet betonar vikten av den fortsatta preciseringen vad gäller den reformerade FRA-verksamheten.", som tillfogades kompromissförslaget när detta förslag behandlades av partirådet som helhet, tolkar jag som att man blivit klokare under vägs – man kommer att granska det finstilta. Men, det hjälper ju inte så länge beslutet om att kablarna ska anslutas till FRA ligger fast.

Christian Engström funderar kring kontrapropositionsvoteringar – någon som är fena på detta? På SVT Opinion finns nu ännu en tråd om FRA att nysta i. Det är Mikael Nilsson m fl som argumenterar och vädjar till riksdagsledamöterna att inse FRA-lagens brister, trots allt lappande och lagande.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, jag vill betona att Hans artikel går längre än FRA-historien. Den tar upp viktiga demokratiska frågor, förhållandet överhet o riksdag o medborgare. Partipiskor och integritet.

Utomordentligt viktigt. Det handlar om demokratins framtid.

Anonym sa...

Fra är en skitkorv förtäckt med chocklad , parfymerad , massor med grädde och garnering spritsad med orden lita på mig ät mig jag är god.

Den står på silverfat och i konditoriet döljs den av andra bakelsers dofter och utseenden.

Man får den förpackad i guldplätterat papper och glitterband.

När man sedan tar en tugga är det försent,, man är redan förgiftad och dör,, bakelsen ligger brevid och skitkorven i den börjar förmultna och maskarna kryper över till liket och startar föruttnelse processen fortare.

Mördad av en bakelse/ lurad av Fra.

Inför direkt demokrati nu.

Freedom Fur Alle.

Exponera Bilderberger.

F_NWO.