fredag 6 mars 2009

Fri från FRA och annat i sinnet.

Ser att Knapsu funnit en Företagsam grön moderats goda råd och i samma frejdiga anda kontrar med ett antal råd, som kan göra pinan kort med all sköns otyg i livet. Det är sådant som gör bloggandet så underhållande; Man kan läsa och ta sig för pannan och undra hur i all världen människan tänker, för att i nästa stund upptäcka att någon haft förmågan att se vilken potential, som ligger i just dessa något märkliga tankebanor. Det hjälper mig att se på tillvaron med viss humor. MinaModerataKarameller undrar om den där Örtengren finns på riktigt och Leo funderar på hur den företagsamme mannen tänker. Men nu till något helt annat.


Igår fick jag en del frågor kring min syn på riksdagsledamoten Jan Emanuel Johanssons företagsamhet, vilket jag redovisat på NT-bloggen. Han befinner sig nu i en lärande situation i livets hårda skola och det ska bli intressant se vilken lärdom han och hans parti drar av det. Det blir till att balansera moralpaniken med vad som kan anses höra till god etik i ett företag för stöd åt unga människor. I ett sådant företags filosofi måste ligga att en människa kan bli förlåten om vederbörande visar god vilja att ordna upp det, som man ställt till med. Då gäller att ledning och anställda går före med gott exempel. Det är bara högre makter förunnat att ha fördrag med den, som syndar på nåden. Vi människor ogillar när någon varit smart på vår egen eller andras bekostnad. Vi lever just nu i svallvågorna av en kris iscensatt av alltför smarta aktörer i finansbranschen. Och där finns en annan lagstiftare, men – till skillnad mot Johansson – med tillräckligt goda kontakter för att kunna göra bra affärer. Det förstår jag, när jag ser DN:s artikel om Mats Odells klipp. Intressant.


För att inte bli alltför rabiat i synen på våra politiker kan det vara värt att tänka på några forskningsrön, som valsat runt i våra media, bl a Sydsvenskan, DN och SvD, och handlar om vilka som porrsurfar mest. - Allt strävar efter sin egen jämvikt, tänker jag. Alltför hård mot de mänskliga svagheterna och man faller på eget grepp. Sedan måste jag medge att det blir frestande att undra över vilka undanträngda behov, som de mest inbitna FRA-kramarna dras med ;-)


Ekonominyheter och Mitt i steget skriver om den ekonomiska krisen och redaktör Emanuel Karlsten, tidningen Dagen, funderar kring porrsurfandet. Avslutar med ett glädjeskutt över att en av mina favoriter Gubben vid Rämen börjat blogga igen. Välkommen åter till träsket!


1 kommentar:

ChickenInSpace sa...

Olah Örtengren, den företagsamma gröna moderaten, verkar i hög grad finnas även om tankeverksamheten inte gör det. Bra inlägg annars ^^