tisdag 31 mars 2009

Internet på väg att förstöras.


-->
Nu vet vi att EU är på väg att förstöra det öppna fria internet, som vi lärt känna det. Ett antal artiklar i DN1, DN2, DN3 beskriver situationen så som den ser ut efter omröstningen idag om Telekompaketet i de båda utskotten IMCO och ITRE nere i Bryssel. I min bloggpost tidigare idag länkade jag till Hax, som på plats i Bryssel uppmanar oss att mobilisera alla våra krafter och beröra inte bara våra egna EU-ledamöter, utan även folkvalda, vänner och bekanta i andra EU-länder. Jens O kommenterar.

Anders Mildner kommenterar och undrar mot bakgrund av allt som vi känner till: - Varför i hela friden håller vi då på att skapa ett samhälle som bygger på övervakning, minskad integritet och rättsosäkerhet? Det är en mycket intressant fråga.

Själv ingår jag i nätverket Riksdagssvar, som ställt fem frågor för att få klarhet i vad det är, som riksdagens ledarmöter vet om FRA-lagstiftningen, och vad det är, som vi inte förstår, men icke sa Nicke. Lars-Erick bosatt i Piteå, tycker att riksdagsledamöternas tystnad är så anmärkningsvärd att han dels bloggat men också skrivit ett debattinlägg, som publicerades i Piteå-Tidningen i lördags.

2 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Mike den rättfärdige: Jag har tagit bort din kommentar då jag ogillar den typen av argumentation - till åsikts- och yttrandefriheten hör att vara tolerant d v s stå ut med sådant som man ogillar, men det finns en gräns. Även om politiker emellanåt gör sig förtjänt av vårt förakt, behöver vi inte hota dem till livet.

Dennis Nilsson sa...

En sådan härlig sanningssägare som Frank Zappa skulle göra susen idag.

I denna debattvideo säger han många sanningar som gäller än idag:

http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=8ISil7IHzxc

Debbaten handlar om hur mycket samhället skall "skydda" sina medborgare mot "farliga" texter i musik.

Byt ut det debatterade ordet "incest" till "pedofiler" så handlar denna debatt om Internet idag.

Jag lyfter av hatten för Frank Zappa, att han hade modet att stå upp för det fria ordet.