torsdag 15 november 2007

Utbildningsradion i kläm mellan SVT och SR

Med stort intresse läser jag i dagens SvD Kultur om utspelet från SVT-chefen Eva Hamilton och SR-chefen Kerstin Brunnberg, som i en debattartikel i gårdagens DN, presenterar vilka förändringar de vill se i framtiden inom radio och TV. Det pågår som bekant en enmansutredning av Rose-Marie Frebran (kd) om vilka förändringar, som bör göras inför nästa sändningstillståndsperiod som startar 2010.

Genom att Hamilton-Brunnberg går ut gemensamt och lämnar UR:s chef Christina Björk i sticket, visar de båda att de förordar en lösning där UR ska inrangeras i SVT. I SvD Näringsliv gör Martin Jönsson sin analys - det handlar om att se till att debatten nästa år, när utredningen är klar, ska handla mer om pengar än politik, d v s politiska definitioner på vad public service ska vara.

Om ett halvår ska utredningen vara klar och då om inte förr visar det sig vem som drar det kortaste strået. Min reflektion, när jag ser att det är idel kvinnor som brottas med uppgiften, var finns makten i denna viktiga fråga egentligen?

Inga kommentarer: