tisdag 10 mars 2009

Mejl till politikerna i Bryssel.

Hej igen!

Sedan jag sett/hört i SVT:s Kulturnyheterna igår och läst i Herald Tribune om USA-lobbyisterna i Bryssel, som försöker motverka en neutral lagstiftning när det gäller internet i Telekompaketet och ACTA-avtalet, undrar jag vilket ståndpunkt du och ditt parti intagit i saken. Inför EU-valet håller jag på att ta reda på vilka politiska partier och kandidater, som vill verka för ett internet, där vi användare inte behandlas som presumtiva brottslingar och där starka affärsintressen inte kan göra sig breda på bekostnad av våra mänskliga rättigheter. Tacksam för en redogörelse för om du kandiderar och i så fall din syn på saken.

Jag har i ett tidigare mejl den 4 februari ställt frågor och sedan dess fått svar från Eva-Britt Svensson (V), Jens Holm (V) och Carl Schlyter (MP) med en redogörelse vad de avsåg att göra. Inger Segelström (S) svarade ”Min partigrupp ska ha en första diskussion ikväll med omröstning i mars enligt nuvarande planering”. Häromdagen kom sedan ett svar från Jan Andersson (S) via politiskt sakunnige Joakim Edhborg: ”Bästa Gun Svensson, Tack för Dina e-postmeddelanden om Medina Ortegas rapport om upphovsrätt. Rapporten har dragits tillbaka, åtminstone för tillfället, och kommer inte att tas upp vid sessionen i Strasbourg i nästa vecka.”

Eftersom han inte säger något om Telekompaketet har jag sänt honom ett nytt mejl. Väntar med spänning på hans svar, men också på en respons från er, som företräder partier i alliansen, vilka jag tidigare röstat på.

Med vänlig hälsning

Gun Svensson


Intressant?


Mejlet ovan, avsänt idag, har inspirerats av inslaget i SVT Kulturnyheterna och artikeln i Herald Tribune samt många som bloggat i saken: Scaber Nestor, Erik Josefsson, Karl Sigfrid, Hax, Olof och Erik Hultin. I mitt nästa inlägg visar jag hur några av de största inom s k riktiga media speglat saken.


Mårtensson inspirerar när han nu samlar namnunderskrifter till stöd för en lag om en intellektuell allemansrätt. Anders Widén har tidigare argumenterat för denna allemansrätt i samband med IPRED-debatten och funderar idag, när en del besökare av hans blogg ska visa var de står. Alla har på olika sätt bidragit till att jag igår formulerade vad Sverige förhandlare borde säga till dem, som driver ACTA-förhandlingarna: - Rensa i snårskogen sådant, som är ämnat att tvinga på EU:s länder en amerikansk lagstiftning om upphovs- och patenträtt, annars säger vi nej. EU, som är en del av världen med ett betydligt äldre kulturarv än USA, måste ha möjlighet att utreda och stifta lagar som passar oss här. Om en nation säger nej faller avtalet.


Mitt i steget skriver, utifrån en italiensk filosofs teorier, om tankar kring det permanenta undantagstillståndet och hjälper oss att se hur den praktiska tillämpningen av rådande politiska teorier nu drivits in absurdum. Om inte annat, är det en naturlag att sånt inte håller i längden. Är det något liknande vi kan se när det gäller världsekonomin?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste Vi bloggare och alla andra samlas.

Något måste göras åt denna regering.

NU.

Jag har talat med många sista tiden speciellt ungdomar.

Folk förberedder sig på krig.

Tredje världskriget kommer bli ett krig mot staten ser det ut som.

Ta er i akt.

Det är bäst vi stoppar denna utveckling innan den går för långt.

Gun Svensson sa...

Anonym: Jag gillar inte att du talar i termer av krig mot staten - vi d v s folket har de politiker vi förtjänar - vi har valt dom!!! När vi upptäcker att vi misstagit oss får vi vara så goda och argumentera för att påverka dem och om detta inte hjälper - byta ut dem vid nästa val. Första tillfälle du kan påverka detta är den 7 juni då vi väljer politiker som ska företräda oss i EU-parlamentet. Dessförinnan kan du engagera dig för en krysskampanj för någon som du tycker ska åka till Bryssel och stå upp för det som du tycker är viktigt.

Anonym sa...

Farmor Gun.

Nu får du ta och rycka upp dig och ta dig i kragen.

Jag talar ärligt om för dig vad folk mest unga pratar om och folks reaktioner.

Jag gillar det inte heller men verkligheten ser så ut.

Och anklaga inte folket för detta, vi vet alla vilka som bär skulden .

Gun Svensson sa...

Anonym: Du kan inte komma ifrån att de politiker vi har är valda av svenska folket vid förra valet.

Anonym sa...

Folkvalda pga. folkets tappade förtroende för socialdemokratin efter persson vars uppgift vara att amerikanisera sverige.

Våra politiker jobbar inte för oss utan mot oss och deras folkvaldhet kan knappast berättigas eftersom dom har manipulerat sig till makten genom att spela ett spel med folks känslor och förväntningar.

Och hypotes.

Om vi valt ett annat parti,, vad hade skillnaden varit?
Ingen skillnad alla jobbar ju på samma agenda,, hur förklarar man annars dom eniga rösterna, så dumma är inte folk(Längre).

Hur kan man då kalla politiker folkvalda?
Ja folkvalda på falska premisser.

Jag vet en grej som kan bota problemet.

Empatitest och lögndetektor prov innan politiker sätts i stolarna.