torsdag 3 juli 2008

En erfarenhet rikare

Kan konstatera att mina erfarenheter av chatt är begränsade, men att det skulle vara så segt, som det jag för en stund sedan varit med om hos Centerpartiet, hade jag inte föreställt mig. Inte heller att jag måste delta under hela marathonchatten för att eventuellt få svar på min första fråga. Eftersom jag valt att ställa mina frågor om FRA-lagen till en viss person, tog jag för givet att det var under den timmen d v s kl 20-21, som jag kunde gå in och vara med. Segheten i svarsfrekvensen förklarades under hand med upplysningen att en moderator måste gå igenom frågorna för att välja ut sådana, som inte fått svar tidigare under dagen. Hur som helst kom jag på mig med att jag, medan jag väntade, tänkte på mitt barnbarn Daniel 8 år, när han tillsammans med en hel drös andra chattade med någon populär person på en ungdomssida – där gick det minsann undan. De var i åldern 7 – 12 ;-)

Vad fick jag då ut av detta? Ja, att det inte ser ut att finnas något som annars skulle kunna kallas delikatessjäv för vissa politikers deltagande i beslut. Och för övrigt att de synpunkter som Advokatsamfundets Anne Ramberg redovisat på SvD:s Brännpunkt kan respekteras men att Justiekanslern, Riksdagens ombudsmän och Lagrådet, som tillstyrkt förslaget, smäller högre. Men min fråga om vad jag missförstått när det gällde lagens innehåll, fick jag tyvärr inte något svar på. Så det blir att fortsätta hålla grytan kokande.

Tråkigt för arrangörerna i Stockholm med busstrejken, som ledde till visst bortfall av Svenne bananer vid Bananrepublikfesten på Mynttorget, men som ändå blev något att glädjas åt, enligt Per Ankersjö . I likhet med uppslutningen i Malmö, som bland annat Maria, Blogge Bloggelito och Kamferdroppar bloggar om. Hur det var i Göteborg hoppas jag kunna läsa om i morgon. Nu är det dags att sova.

2 kommentarer:

Magnus Persson sa...

Du var inte ensam om att tycka det var segt. Något säger mig att ditt barnbarn dessutom antagligen redan har långt större erfarenhet av att chatta än de flesta partiföreträdare som svarade...

Gun Svensson sa...

Tack för de förlösande orden!