fredag 18 juli 2008

Efterlyser motståndsgrupp i M och Kd

Läser med stor förtjusning intervjun med Cecilia Wikström (fp) i SvD och Expressen. Uppfostrad av en far (avfälling efter ett antal år då han varit drabbad av den väckelse, som drog genom de norrländska bygderna under 30-talet), som älskade att använda liknelser, för att vi barn skulle förstå, har jag en viss förkärlek för människor som bottnar i en genuin tro på det goda inom oss. Därför gillar jag att läsa att Cecilia tillhör motståndet mot FRA-lagen inom fp. Tråkigt dock att hon och andra inte hade kurage nog att stå upp för sin uppfattning i tid. Men, min dom för den sakens skull, drabbar mera ledningen för partierna än de enskilda ledamöterna. Menar dessa ledare allvar med alla ord om demokrati, då är det inte OK att riksdagsledamöter ska tvingas traska patrull med partiledningen.


Nu återstår det att se om det finns några modiga själar inom moderaterna och kristdemokraterna, som vågar stå upp för att även de har sina betänkligheter kring det beslut, som de tvingades ställa upp på, men som de – vid närmare eftertanke – kommit fram till kunde ha varit mera genomtänkt. Eftersom statsministern målat in sig i ett hörn, behöver han hjälp med att komma till insikt om att ingen skam vilar över den, som sent omsider upptäcker att folkmajoritetens stöd saknades för den beslutade åtgärden. Något som framförallt medlemmar och sympatisörer inom moderaterna och kristdemokraterna måste visa honom, eftersom han tycks ha svårt att ta intryck från andra motståndsgrupper inom alliansen. Intressant.


Om jag inte gör något annat, under de dagar, som jag har tänkt ta semester från min blogg, blir det ändå att hjälpa människor att kanalisera sin inställning bl a genom att delta i namninsamlingen på nätet på webbplatsen http://www.brevsombrev.se/ Utan några andra jämförelser, gäller det att – i likhet med Expressen – skapa en kanal för folk att uttrycka sin mening.


För övrigt fortsätter andra att engagera sig bl a Folkpartiet i Nacka, Opassande och MinaModerataKarameller . Och som vanligt Badlands Hyena och Gubben vid Rämen med sin egen speciella syn på sakernas tillstånd.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skriver med stora bokstäver eftersom många har snöat fast på fra och missat hela bilden.

OM MAN VERKLIGEN VILL FÅ TILL NÅGOT KONKRET SÅ BÖR INTE BARA FRA RIVAS UTAN ÄVEN RFID CHIPEN.

DÄRTILL BÖR VI FRÅGA OSS SJÄLVA VARFÖR POLITIKERNA FÖRSÖKER SMYGA BAKOM RYGGEN RYGGEN RYGGEN PÅ OSS MED EU OMRÖSTNINGEN.

Magnus Hammar Borsch sa...

Ett av problemen är att alliansen inte verkar ha ventilerat signalspaningslagen tillräckligt internt innan det kommit på riksdagens bord. Det är tråkigt för det har lett till många missförstånd om vad lagen medger och inte medger, och även vad den syftar till.

Debatten har även kantats av inlägg där man tillskriver FRA oändlig kapacitet, förutom att många inte hängt med.

FRA varken kan, vill eller få avlyssna dina mail.

Mary X Jensen sa...

Magnus - FRA måste avlyssna dina mail, samtal, sms ochfax för att kunna avgöra om de ska avlyssas eller inte... Så fungerar tekniken. Jag är inte säker på att så många visste om just den saken utan trodde att det fungerar på annat sätt. Det är därför vi IT-människor reagerar. Det går inte att komma runt det där. Tyvärr.

Anonym sa...

Jo man kan ju fråga sig varifrån detta kommer.

Nwo wtc 911 agendan Usa.

Där har man svaren på varför politikerna är noll insatta.

Dom behöver inte vara insatta i ämnet deras svarta rörelse och planer på världsherravälde och föslavande kräver det.

Detta hr dom vetat om i många år oc spelar bara dumma och fårvånade när det gäller terrorismen mm och dess agenda.

Herr , Bin laden utbildades av cia likaså saddam och saddam gjorde äffärer med rumbsfeldt (Köpte strdsmedel mot iranier och kurder).
Bin laden ska vi inte ens tala om han satt med i samma styrelse som Bush, Dick chaney, Rumbsfeldt och gjorde profit på kriget genom vapenförsäljning.

Våra politiker deltar i bilderbergermöten.

Där har vi allt på blottat fat.

Vad mer krävs?
En mp5:a i käften eller krematoriums ugnarna bränner i röven när folk sitter i koncentrationsläger pga deras diktatur planer???


EXPONERA NWO
EXPONERA BILDERBERGER.

Anonym sa...

http://denosynligapatienten.bloggagratis.se/2008/07/17/834432-medborgare-vakna/

http://83.233.144.133/tankefrihet/topic.php?id=255

Johan Westerholm sa...

Godmorgon Gun

Hoppas att du fått tag i boken av Marnia Lazrag, kom annars i höst på ett öppet AK så kan du få låna den av mig.

Saker och ting blir aktuella nu. Jag nyss gick in på Friehtsfrontens ordf blogg. Han publicerar namnen på de 103 svenskar som sparats i registren. Det finns en artikel i Expressen om det.

Jag blir rätt skrämd över detta. Vi i (s), och väl valda delar av SÄPO lever med vad Birger Elmér (s) och IB lyckades stöka till med och tvingas till att med skammens rodnad svara för hans övertramp.

Jag anser inte att det kollektiva minnet i riksdagen oavsett parti klarar ut att hålla dessa erfarenheter vid liv. Därför kommer jag, i min gärning, propagera för att de som nu är politiska gärning är aktiva eller vill bli aktiva ställa sig just frågan:

"Hur utvecklas ett samhälle som försvarar sig med att utan rättslig och demokratisk prövning kränka medborgarnas rättigheter?"

och

"Vill du vara en aktiv del av detta samhälle då?"

Högst relevanta frågeställningar och jag har inte hört några svar från någon.

Gun Svensson sa...

Mike: Det är klart att det pågår en maktkamp även på världsnivå,som tar sig många olika uttryck, men där hoppas jag att initiativ som görs för fredsbevarande ska bära frukt även om det ser mörkt ut.
Magnus: Du har egentligen fått en respons på ditt påstående av Mary nedan. Dessutom bygger min och andras ståndpunkt på en säkerhetsprincip - finns en teknik som möjliggör ett missbruk är det bara en tidsfråga när det görs. Bara för att en verksamhet är teknisk möjlig betyder det inte att den är politiskt lämplig.
Mary: Sätter verkligen stort värde på ditt mod att sätta saken före räddhågan att "skada partiet" - egentligen gör du mer för ditt partis friska växt än de som bara traskar patrull.
Johan: Blir glad när jag ser att du ställer viktiga frågor, som är uppfordrande för alla demokratiskt sinnade personer. Det är verkligen intressant att reflektera över olikheter i synsätt partiaktiva emellan där man emellanåt förstår varandra, men däremellan tillskriver varandra låga motiv utifrån de mer eller mindre klichéartade föreställningar man har om meningsmotståndarens partipolitiska hemvist. Motståndare mot FRA-lagen har emellanåt kunnat höja sig över detta då vi varit ense om att staten inte ska ha rätt att övervaka alla medborgare för att det kan tänkas finnas individer bland oss som utgör ett hot mot rikets säkerhet. Inget ont som inte har något gott med sig ;-)

Johan Westerholm sa...

Här är dagens citat som jag tror du gillar:

"Vem skulle tro att dygden själv behöver gränser? För att makt inte skall missbrukas ligger det i sakens natur att makt måste hejda makt".

Montesqieu

Anonym sa...

Dystert frågar jag mig om inte fp-upproret egentligen är ett regisserat slå-blå-dunster-i-folks-ögon-spel? Men det är väl att vara alltför konspirationsteoretisk. Jag behöver nog äta och få upp blodsockernivån lite. :-)

Gun Svensson sa...

Johan: Dygder måste nog, i likhet med allt annat, hållas inom rimliga gränser för att inte övergå i dess motsats. Minns en strof i en dikt av Gunnar Ekelöf, som fångade mitt intresse för gränser - "utan stränder inget hav". Redan de gamla grekerna talade om måttfullhet, som en av de fyra grundstenar som alla andra dygder vilar på. De övriga var rättrådighet, mod och vishet. Demokrati förutsätter att folket strävar efter att vara upplysta och deras företrädare kommer inte undan med mindre ;-)
En liten tant: Klart att man kan undra, men jag har valt att tolka det som att dessa kvinnor, vid närmare eftertanke, bitit huvudet av skammen och erkänner att de kommit på andra tankar. Att man i sådana lägen söker stöd hos personer med pondus är inte helt ovanligt. Det krävs visst mod att riskera bli utsatta för hån av meningsmotståndare och för all del även av dem som tycker att de borde ha satt ner foten den 18 juni. Men jag tycker att det är bättre sent än aldrig - sedan får framtiden utvisa vad det är värt. - Det är skönare lyss till en sträng som brast, än att aldrig spänna en båge, som V v Heidenstam uttryckte det.

Johan Westerholm sa...

Så sant så sant. Det är därför hela debatten runt FRA-lagen är så viktig.

Den har verkligen visat att makt måste begränsas och att vi inte får gömma oss bakom "det är någon annans ansvar". Ansvaret är ytterst väljarnas, ett passivt förhållningssätt i mellanvalsperioderna borgar bara för att vi i förlängningen återupprepar våra och andras misstag.

"Den som inte lär av historien är dömd att upprepa den"