söndag 20 juli 2008

För personlig integritet mot FRA

I min föregående bloggpost noterade jag, möjligen något förhastat, att det saknas en tydlig opion mot FRA-lagen bland moderater och kristdemokrater. Men, det är inte alls säkert att det är en riktig slutsats, eftersom enskilda individer kan välja att verka i olika nätverk, där man gemensamt verkar för skyddet av den personliga integriteten och därmed mot FRA-lagen. Vilken väg man väljer för att kanalisera sitt engagemang, är av underordnad betydelse, då det finns både för- och nackdelar med ett mera organiserat samarbete i förhållande till nätverkande. Hittills har vi inom opinionen mot lagen klarat av att samverka oavsett i vilka andra sammahang som vi hör hemma. Det passar mig personligen bäst, sedan jag tvingats konstatera att de hästar, som jag hittills satsat på inte håller måttet.

Har därför börjat orientera mig om vad andra skriver om integritet och civilkurage. Har då funnit ett antal bloggar, som visar att detta binder oss samman. Börjar med inlägg av Erik Hultin. Fortsätter med Politiskt inkorrekt, som inte bara reagerar utan agerar, när Studio Ett i P1 speglar debatten på ett enögt sätt; Deep.edition, som skriver läsvärt om kvinnor med modet att ändra sig; JörgenL, som förklarar skillnaden mellan FRA och dess allmänna avlyssning och enskilda individers användning av Facebook m m; samt MinaModerataKarameller, som visar att hon kan respektera andra moderater, vilka inte delar hennes uppfattning. Det senare en bra lektion för oss alla, som säger oss värna – åsiktsfriheten – men, sedan emellanåt gör vad vi kan för att spy galla över den, som inte delar vår åsikt. Intressant.

Vill avsluta med ett tips till alla som har vägarna förbi Avesta i sommar. Gör en avstickare och besök det gamla järnbruket, som lever igen – nu som Verket där bl a Kjell Engmans glaskonst visas och mycket, mycket mera. Känner emellanåt ett starkt behov av att få vila ögonen på en skön skapelse, som den jag strax ska lägga in som omväxling.


2 kommentarer:

deeped sa...

Jag var på Avesta Art och Verket förra veckan - klart sevärt. La in lite bilder på min flickr: Avesta Art och några filmer på min blip: http://deeped.blip.tv/

Gun Svensson sa...

niclas: Tack för möjligheten att se dina bilder. Jag la själv ut en bild i en särskild post utan rubrik och taggar sedan jag plingat denna bloggpost. Underbart när man upptäcker att ett intresse man har, delas av andra. Förra årets utställning om 50-talet (kommer inte ihåg dess namn) blev dessutom en oväntad överraskning då jag bodde några år under min ungdomstid i just Avesta, sedan pappa och min bror fått arbete som elektriker vid Avesta Jernverk. Ber dig uppmärksamma ett debattinlägg i NT från en av FRA:s främste tillskyndare
http://www.norrteljetidning.se/site/page/1290?nid=5111577