fredag 27 juni 2008

... och vi ska pratas tillrätta

Sent omsider har vi, tack vare bloggosfären, nåtts av den snart månadsgamla ”nyheten” att EU:s parlamentariker i Kultur- och Utbildningsutskottet vill städa i cyberrymden, något som Ledarbloggen och SvD:s Inrikesnytt skriver om. Och reaktionen bland bloggarna låter inte vänta på sig. Annars pågår fortfarande en animerad diskussion om FRA och riksdagens beslut på bloggar och i olika media. Det goda ur detta kan bli ett konstruktivt utbyte mellan dessa olika media.

Medan alliansens ledare rustar sig för att tala folket tillrätta startas nya webbsidor här och här för att kanalisera motståndet inom partipolitiska grupperingar, medan SvD:s P J Anders Linder sätter sitt hopp till en nytändning under Almedalsveckan genom att alliansen bland annat ska vara självkritisk om FRA. I Resumé speglas synen bland PR-proffsen på regeringens hantering av FRA-lagen. Allt medan folket vaknar och bjuder på motstånd analyserar de, som kan konsten att sälja in politiska idéer, varför regeringens upplägg gick snett. Intressant?

Kan just undra hur Opassande och MinaModerataKarameller skulle resonera om de fick ta del av den analysen. En annan rätt rolig iakttagelse av vad som pågår inom rosornas parti läste jag hos En liten tant. Kom ihåg var ni läste det först :-)

Inga kommentarer: