onsdag 18 juni 2008

Öppet brev till länets riksdagsledamöter

På brevet här nedan fick jag svar från: Barbro Westerholm (fp), Josefin Brink (v) och Mats Pertoft (mp). Detta utan att jag fick något svar på de i mitt mejl ställda frågorna.

Hej!
Har nyss hört resultatet av riksdagens omröstning. Då blev en återremiss är det min förhoppning att ni under beredningen på nytt överväger val av teknik, det går att genomföra med annan lösning än att all internetteknik ska kopieras för att vid samarbetspunkter sända in dessa kopior i FRA:s superdator där sökmotorer ska sköta urvalet. Tyvärr har jag mina tvivel - en teknik som kan missbrukas kommer att missbrukas. Här går FRA:s behov av arbetsuppgifter före folkets behov av trygghet. Det är mycket tråkigt. Tycker dock att de yngre politiker som på olika sätt stått upp för sitt förslag gjort så gott de kunnat i den situation som de hamnade i. Tycker dock att ledarna i alliansen övergav folkets intressen till förmån för försvarets. Nu undrar jag: - Hur många f d och tjänstlediga försvarsanställda deltog i beslutet? Delikatessjäv enligt min mening.
Vänligen

Gun Svensson

--
Gun Svensson
http://farmorgun.blogspot.com

- - -
Det är verkligen en sorglig dag för Sveriges demokrati. Nu byter jag till svart klädsel.
Månne om Badlands Hyena har ett ord till tröst. Ja, glädjande nog. Tack för det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

På rekordtid har förslaget gjorts om (en liten putsning av fasaden) och tydligen diskuteras förslaget igen i kväll.
Denna gång går det säkert igenom eftersom Federley och co verkar nöjda med att inte uppnått ett dyft!
Vad säger det om våra folkvalda? Undra på att föraktet för våra politiker frodas.

Men du, kära farmorgun, ha nu en trevlig midsommar!
Jag vet inte hur du ser på det men jag kommer i alla fall att ta en snaps till sillen och bara njuta med familjen och min sonson som nu är en en hel vecka gammal!

hogrelius sa...

Ni lurar inte hela Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!

Gun Svensson sa...

Ja, det är i sanning en sorglig dag för Sveriges demokrati. Till att börja med gick jag på snyftvalsen från Fredrik och tyckte att Annie var en stjärna i talarstolen, men det var innan jag fick reda på att återremissen skulle snabbehandlas och återkomma för beslut samma dag, Då insåg jag att partiet och Alliansen gjorde dessa ungdomar till "Nyttiga idioter" för ett välregisserat politiskt spel! Jag vet att jag är naiv - men bättre att bli besviken gång på gång än att gå misstänksam genom livet - den tanken hjälper mig från att bli cynisk.
Nu tycker jag som Gubben att vi önskar varandra en trevlig Midsommar och återkommer efter helgen.
Då tänker jag skriva till min internetleverantör för att höra om denne tänker gå till Europadomstolen och låta pröva om detta beslut är förenligt med skyldigheten för företaget att skydda kunders integritet? Om inte tänker jag kolla upp andra och byta till det företag som förstår vikten av god etik.

Gun Svensson sa...

@disa: Tog bort inlägget som var helt obegripligt.